Mostovna predstavlja

Grossmann Grindhouse

Grossmann Grindhouse

Grossmannov festival fantastičnega filma in vina vstopa v svojo 12.leto. Je najstarejši in največji festival žanrskih filmov v vzhodni in južni Evropi, od leta 2011 član prestižne Evropske federacije fantastičnih filmskih festivalov (www.melies.org), leta 2014 pa ga je največja ameriška revija za filmske ustvarjalce MovieMaker Magazine celo uvrstila med pet najboljših žanrskih festivalov na svetu!

Poleg vseh legendarnih gostov in fantastičnih filmov, ki smo jih doslej gostili, je neupravičeno malo manj znan naš program kratkih žanrskih filmov iz vsega sveta. Upamo si celo trditi, da imamo vsako leto v tem programu bržkone najboljše kratke žanrske filme, kar jih je moč najti. Ravno ta program zato želimo predstavljati širšemu občinstvu na izvenfestivalskih projekcijah.

Vabljeni na temno stran kinematografije, onkraj uradnih kinotek, komercialnih multipleksov in umetniških festivalov. Stran, ki kljubuje moralnim normam, avtoritetam in dominantni politiki 'dobrega' okusa. O njej ne boste brali v udarnih novicah, kaj šele gledali v vašem najbližjem kinematografu. Zanjo se je treba potruditi. A zato tistim, ki se vsake toliko prepustijo njenim subverzivnim čarom, ponuja enkratne filmske užitke - osvoboditev od režima uradnega okusa ter izhod iz sistema... a obenem tudi divjo kreativnost in krvav entuziazem.

Tokrat boste lahko videli nabor nekaterih najboljših kratkih filmov iz kategorije Slakovi hudi mački lanskoletne edicije Grossmannovega festivala.

Predvajali se bodo sledeči filmi:

AMOR DE MONO
DEAD HEARTS
GUMMIFAUST
LOVE MONSTER
MILL AT CALDERS END
NINJA ELIMINATOR 4
PULSION SANGRIENTA
THE LOOKING PLANET

MOSTOVNA

Cesta IX. korpusa 99A

5250 Solkan

Slovenija

 

Poštni naslov:

p.p. 1

5001 Nova Gorica

 

Telefon: 05 3300 912

 

E-pošta: info@mostovna.com