Mostovna in Microfestival predstavljata

Maistah Aphrica, Oholo, Ombo

Maistah Aphrica

Kako zveni afriška glasba tistim, ki Afrike še niso obiskali? Osem glasbenikov iz Furlanije-Julijske krajine daje eksploziven odgovor z energično mešanico glasbenih oblik in tehnik, vezanih na to toplo deželo. Sun-Ra-jevski jazz fun, afro-kolumbijska criolla, hard bop, eksotične melodije in poliritmije, ki spominjajo na filmsko glasbo Trovajolija in Umilianija, so obogateni z elektronskimi zvoki in dub efekti, združenimi v fizičnem in privlačnem zvoku. Groove v sinkopiranih ritmih, ki spodbuja ples, pospremljen z ritualnimi melodijami imaginarnih populacij: kot na afriški zabavi, ne da bi bili sploh kdaj v Afriki.

Oholo

Oholo je ena redkih skupin, ki lahko združi različne oblike jazza z afriško glasbo. Slednjo prenaša v kontekstu abstraktnih zvokov improvizirane glasbe. Njihovo glasbo oblikuje podzemni groove in energija fire music, ki je značilna za free jazz sedemdesetih.

Ombo

Ombo je domača zasedba mladih glasbenikov, ki sodelujejo v različnih skupinah na italijanski in slovenski strani. Največkrat se potikajo po neznanih poteh in tako glasbo raziskujejo na licu mesta. Kaj pričakovati na sobotnem glasbenem potovanju, nihče ne ve. Torej je to še dodatna vzpodbuda, da se koncerta udeležite!

MOSTOVNA

Cesta IX. korpusa 99A

5250 Solkan

Slovenija

 

Poštni naslov:

p.p. 1

5001 Nova Gorica

 

Telefon: 05 3300 912

 

E-pošta: info@mostovna.com