Mostovna predstavlja

Backstage & Neverend

Backstage & Neverend

Backstage

Skupina Backstage je punk rock band iz Ljubljane. Skupina je nastala oktobra 2001. Ime je dobila po zaodrju enega izmed koncertnih prizorišč na Metelkovi ulici v Ljubljani, kjer je začela z vajami. Njihovo glasbo bi lahko opredelili kot mešanico punk rocka, skate punka in pop punka.

Novembra 2002 so se odpravili v studio, kjer je luč sveta ugledal njihov prvi singel »Confused«. Kmalu zatem so pod okriljem Mitje Okorna za omenjeni singel posneli še videospot, ki je bil med drugim spot meseca na Videospotnicah na nacionalni televiziji.

Aprila 2004 je bila podpisana pogodba z Nika records, fantje pa so se maja odpravili nazaj v studio in posneli svoj prvenec Backstage, ki je izšel jeseni 2004. Izdajo albuma je pospremil spot za pesem »Misel nate«, ki ga je ponovno režiral Mitja Okorn. Sledila je klubska turneja po Sloveniji, med katero so obiskali tudi nekaj večjih odrov in festivalov. Odpravili so se tudi v tujino, med koncerti, ki so jih tam imeli, pa velja še posebej omeniti najodmevnejše: koncert z Beatsteaks v Zagrebu, festival Aerodrome v Avstriji, Viva la Pola v Pulju in Popkomm v Berlinu.

Leta 2006 so posneli drugo studijsko ploščo Trends Are Changing z 12 spevnimi in tekočimi punk rock pesmimi. Album je izšel pod okriljem založb Kapa records in Nika records. Pozitivni odzivi kritikov na album in kvalitetni nastopi v živo so skupino pripeljali do sodelovanja z booking agencijo Roadshock, ki jim je priskrbela kar nekaj nastopov po Avstriji in Nemčiji. Novembra 2007 so se z njihovo pomočjo podali na tritedensko turnejo po Južnoafriški republiki.

Po vrnitvi iz Afrike so najprej posneli singel »Trust«, nato pa je sledil daljši premor. Konec leta 2008 se je skupini pridružil kitarist Tomaž Pišlar, kmalu zatem pa še Andrej Ogris. S prihodom obeh so poleg dveh kitar razširili tudi vokalne aranžmaje v triglasno petje.

V oktobru 2009 so posneli prvi singel v sveži zasedbi z naslovom »Dougcajt«. Komad je kmalu osvojil radijske postaje, lestvice in popevko tedna na Valu 202. V januarju 2010 so v prostorih Radiotelevizije Slovenija posneli videospot za singel »Bitter End« z uvodnikom Borisa Kopitarja. V maju 2010 je sledil nastop v Križankah s punk legendami Niet.

Leto 2010 so zaključili z izdajo tretjega studijskega albuma s pomenljivim naslovom Independent. Plošča vsebuje deset novih skladb, poleg omenjenih »Dougcajt« in »Bitter End« tudi uspešnici v slovenščini »Nov dan, nov svet« in »Kadar v mojih mislih si«, ki sta postali popevki tedna na Valu 202.

V začetku leta 2015 so v samozaložbi izdali EP s preprostim naslovom Ipi. Na album so prvič vključili tudi priredbo, in sicer »Himno mladosti« skupine Agropop (V imenu ljudstva, 1989).
 
 
 

Neverend

Neverend je punk-rock skupina iz Nove Gorice. Začetki skupine segajo nekako v leto 2001, ko je trio goriških glasbenikov pričel igrati po bližnjih prizoriščih. Kasneje se je zasedba večkrat preoblikovala, pridružil se jim je najprej dodaten kitarist, kasneje še trobentač. Danes bend sestavljajo štirje člani: bobnar, glavni vokalist in basist ter dva kitarista.

Leta 2010 so s skladbo Smoke & smile, ki je mešanica melodičnega punka in reggaeja, sodelovali na kompilaciji Od Soče do Korna Vol.2. (Mostovna. 2010), 2014 pa s Kje je pomen in I Said Go na kompilaciji Punk Rock Val 2014.

2014 je skupina v samozaložbi izdala svoj prvenec z naslovom Nothing is Complete[4] ter nanj uvrstila 12 avtorskih komadov in eno priredbo. Album je izšel kot d.i.y. izdaja, za virtualno izdajo pa je poskrbela platforma Založba punk portala[5]. Album se ponaša z zvoki kalifornijskega punka, ki ga včasih spremljajo zvoki trobente.

Aprila 2020 so Neverend izdali nov album z imenom Binded, na katerem je 13 avtorskih skladb.
 
 

 

________________________________________________________

 

VRATA / DOOR: 21.00

START: 22.00

Vstopnina: 10 € (če prineseš točen znesek, je vstop le 7 €)

MOSTOVNA

Cesta IX. korpusa 99A

5250 Solkan

Slovenija

 

Poštni naslov:

p.p. 1

5001 Nova Gorica

 

Telefon: 05 3300 912

 

E-pošta: info@mostovna.com