Mostovna na prostem predstavlja

Dead Corcoras & Trobec

Dead Corcoras & Trobec
Dead Corcoras (Novo mesto, SLO)
 
Corcoras so priplavali leta 1999. Štirje modeli iz Novega mesta so godli glasbo, ki jo najbolj znali-crust punk ala Hiatus, Doom... Januarja 2000 posnamejo demo "F.C.A.G.W.A.C.". Istega leta se zgodi prvi koncert v nekem disko klubu v Železnikih, vendar ga tamkajšnji šminkerji kmalu prekinejo in koncert se nadaljuje v legendarnem Petek13.
Veliko koncertov je bilo odigranih, od tega precej z Dickless Tracy in Aktivno propagando. Ansambel se leta 2004 razpade in ostane kot one man bend nekaj časa.
15 let kasneje se hipiji ponovno zberejo kot Dead corcoras z novimi člani, starega šlager pjevača pa so zaradi prekomernega pitja čaja prisiljeni odstraniti iz benda. Glasba je v tem času doživela nekaj sprememb, vendar je ostala zvesta istemu žanru, a precej bolj downtuned.
 
Sandro - Vokal
Tonč - Kitara
Mare - Bas
Juš - Bobni
 

Trobec (Jesenice, SLO)

Ansambel Trobec kuri od konca leta 2017, ko se je trojica nadobudnih mladeničev odločila, da bi svoje neznanje širila tudi med ljudstvo. Band sicer izvira iz Jesenic, a je sčasoma postal vezan tudi na prestolnico. Lahko se pohvalijo, da so izumitelji zvoka, ki ga ljubkovalno imenujejo ovencore – v osnovi gre za eksperimentalni grindcore. Za seboj imajo že nekaj nastopov, lani so izdali split z AlbertoTomba, letos maja pa je izšla tridelna kaseta, ki je plod sodelovanja z ansambloma F.T.D. in Iritator.

http://trobec.bandcamp.com/

https://www.facebook.com/Trobec

https://www.youtube.com/watch?v=I97v35ffWiE

 

________________________________________________________

Vrata: 20.00

Koncert: 21.00

Vstopnina: 5 €

Čeprav je bil koncert napovedan brez vstopnine, smo z uvedbo omejevanja obiskovalcev primorani koncert izpeljati s simboličnim prispevkom.
________________________________________________________

 

UDELEŽENCE DOGODKA in OBISKOVALCE LOKALA prosimo da:
- ne prihajate bolni,
- uporabljate zaščitno masko v zaprtih prostorih,
- si razkužujete roke,
- držite minimalno varnostno razdaljo.

 

 

MOSTOVNA

Cesta IX. korpusa 99A

5250 Solkan

Slovenija

 

Poštni naslov:

p.p. 1

5001 Nova Gorica

 

Telefon: 05 3300 912

 

E-pošta: info@mostovna.com