Mostovna predstavljaja

Elvis Jackson, Pigs Parlament & The Ferminants

Elvis Jackson, Pigs Parlament & The Ferminants

Elvis Jackson

Elvis Jackson je slovenska glasbena skupina, ki je svoj lasten izraz skozi desetletje razvijala ob spremljavi ska, punk, hard core, reggae in metal vplivov. Združili so se konec leta 1997 in svoj prvi nastop izvedli na pustno soboto 1998, od prvega dne dalje pa veljajo za bend, ki slovi po nepozabnih, s pozitivno energijo nabitih nastopih. In prav zato so bili s strani novinarjev večkrat proglašeni kot najboljši koncertni rock bend v Sloveniji!

Leta 1999 so Elvis Jackson izdali svoj prvi album Move Your feet it’s one O’clock. Temu sta sledila še albuma Go Home and Practice (2000) ter Summer Edition (2003), ki je izšel tako rekoč v vseh evropskih državah in celo na Japonskem, skupina pa je ob izidu uspešno nastopila na največjih festivalih in številnih klubih po Evropi. 6 let kasneje je nastal Against The Gravity (2009). Četrti album zasedbe je izjemen izkupiček sodelovanja s producentom Billom Gouldom (ex-Faith No More), mastering pa je delo priznanega Johna Cunibertija iz ZDA. Album je v Nemčiji izšel pri založbi Anstreet Rec in se znašel na prodajnih policah po vsej Evropi, kar so pri Elvis Jackson podkrepili tudi s turnejo po vzhodni in zahodni Evropi, dvakrat v letu 2012 pa so nastopili tudi na turneji po Veliki Britaniji. Elvis Jackson so v svoji bogati karieri nastopili s številnimi tujimi priznani skupinami med katerimi je potrebno omeniti Faith No More, Sepultura, Anthrax, Fishbone, Toasters, Looking Up, Burning Heads, Murphy's Law, Vice Squad, Subhumans, Edna's Goldfish, The Offspring, Asian Dub Foundation, Vandals, D.O.A., Goldfinger, Citizen Fish, Propagandhi, Ska P, NoFx, Mad Caddies, Dog Eat Dod in se predstavili na največjih festivalih kot so Exit, Sziget, Rototom sunsplash, Devilside, Serengeti, Burgas, Rock for people, T-mobile ...

Spomladi leta 2014 so izdali poseben EP album Window, ki je predstavil tudi aktualni uspešnici »Window« ter »I Believe in.« Na zadnjem, težko pričakovanem petem albumu Radio Unfriendly (2014), je zasedba postregla z dominantno vsebino punk rocka, polno poskočnih in hitrih ritmov, metalskih riffov ter hard core agresije, kar so povezali v dinamično celoto nalezljive melodije in sproščene energije, skupne vsem izdelkom Elvis Jackson. Pod končni izdelek sta se med drugimi tokrat podpisala tudi nemški priznani producent Arne Neurand (Guano Apes, Subway to Sally,..) in domača legenda Janez Križaj, ki je poskrbel za mastering.

Po številnih koncertnih odrih so leta 2018 napovedali posebno praznovanje 20 let svoje kariere – unplugged projekt, s katerim se bodo v spremstvu brass sekcije in tudi električnega žaganja predstavili 28. novembra v ljubljanski Cvetličarni. Ob enem so sprejeli izziv dolgoletnega dogovarjanja z Valom 202 in končno napovedali svoj prihod na oder Izštekanih.

Elvis Jackson so mnogi kritiki označili kot skupino, ki vas bo s svojo neposrednostjo, energijo, tehnično dovršenostjo in simpatičnostjo prevzela v trenutku. V domačem in širšem okolju izstopajo iz klasičnih oziroma ustaljenih okvirov, nastopajo na največjih koncertnih odrih, za svoje delovanje pa so bili v Sloveniji že večkrat nagrajeni.
 
David Kovšca - BUDA
VOKAL

Boštjan Beltram - BERTO
KITARA

Marko Soršak - SOKI
BOBNI

Erik Makuc - SLAVC
BAS KITARA
 
 

 

elvisjackson.si

Elvis Jackson | Facebook

Elvis Jackson (@elvisjacksonmusic) • Instagram

 

Pigs Parlament

Pigs Parlament je šest članski družbeno kritični Party-Punk-Ska-HardCore-Reggae Metal band iz Goriških Brd, ki brusi odre po naši domovini in tujini že od leta 2004. Za sabo imajo kar nekaj odmevnih nastopov po širni Sloveniji, ter številne turneje od Srbije, Hrvaške, Italije, Avstrije, Nemčije pa do Češke in Poljske. Skupaj so se zbrali leta 2004, kot štirica (Deni, Vasko, Matej in Bobo), a že čez dve leti, sta se jim pridružila še trobentač Miha in pevka Tina. Ko jih vprašamo kaj je recept, je odgovor jasen: WINE POWER !

 

 

The ferminants

Melodični punk-rock band s Šempasa

theferminants.bandcamp
facebook.theferminants
instagram.theferminants

 
 

________________________________________________________

 

VRATA / DOOR: 20.00

KONCERT / CONCERT: 21.00

Vstopnina / Ticket price

  • na dan dogodka / on the day of the event : 20 € 

 

_________________________________________________________

 

Prireditev se bo odvijala na prostem.

V primeru slabega vremena se seli v notranje prostore.

 

MOSTOVNA

Cesta IX. korpusa 99A

5250 Solkan

Slovenija

 

Poštni naslov:

p.p. 1

5001 Nova Gorica

 

Telefon: 05 3300 912

 

E-pošta: info@mostovna.com