Mostovna & KAPA

F.O.D., INxSANE, Nachos Party

F.O.D., INxSANE, Nachos Party

Pomladanska punk rock poslastica in sicer tokrat gostimo belgijske melodične punk rockerje F.O.D., ki predstavljajo v sklopu turneje svoj nov album The Once in a Virgin Club. Kot posebni gostje bodo nastopili gornjeradgonski INxSANE in italijanski Nachos Party. Pripravite se torej na energičen, živahen punk rock večer.

F.O.D. (Be)

F.O.D. je sinonim za privlačen, iskren, melodičen punk rock, ki govori naravnost iz srca. Njihovo glasbo, ki je dokaz njihove strasti, lahko raziščete v spodnji diskografiji.
Potovanje se je začelo z izdajo njihovega prvenca EP, 'Dance To This!' leta 2011, kar je zaznamovalo pojav skupine F.O.D. kot znanega imena na belgijski punk rock sceni. Skupina, ki svoj zvok prepoji s harmonijami in privlačnimi melodijami, črpa navdih iz legendarnih predhodnikov iz 90. let, kot so Green Day, Descendents, Lagwagon in Bad Religion, hkrati pa dodaja njihov nezgrešljiv pridih. Takojšnja pop-punk himna 'Carry On' iz njihovega prvega videa je hitro postala klasika scene.
V naslednjem desetletju je F.O.D. razširili svoj vpliv na mednarodno punk rock sceno. Trije albumi so bili izdani pri založbah po Evropi, ZDA, Kanadi in na Japonskem. Ugled skupine v živo se je vztrajno krepil z nastopi na velikih festivalih, impresivno podporo in mednarodnimi turnejami po Kanadi, Evropi in Japonski.
Njihov četrti polni album "Sleepville" je zaznamoval odmik od meja običajnega punk rocka in poslušalcem ponudil eksperimentalno popotovanje s pripovedovanjem zgodb. Na žalost je svetovna pandemija prekinila njihovo pot.
Med premorom zaradi bolezni Covid je skupina F.O.D. zavzela nizko pozornost in svoj čas posvetila oživljanju in ustvarjanju novega materiala. Leta 2024 se je rodil nov album The Once in a Virgin Club, ki se vrača k čistemu bistvu alternativnega rocka in punk rocka. Z velikimi načrti na obzorju se skupina pripravlja na obsežno evropsko turnejo, ki vabi občinstvo, da ponovno izkusi njihov surov in pristen zvok.

 

INxSANE (Si)

INxSANE iz Gornje Radgone, Slovenija, so preprosto ena najpomembnejših zasedb v zgodovini punkrocka v Sloveniji. Srce in duša skupine je D.I.Y. odnos, ki je zakoreninjen nekje globoko v njihovih dušah. INxSANE so vsa leta ostali zvesti lastni formuli energičnega punk rocka, obogatenega z obilico hardcore/emo/rock elementov in ritmičnimi zasuki, ki dajejo njihovi glasbi posebno dinamiko in čar. Mešanica spevnih melodij, ostre kitare, grmečega basa, hitrih divjajočih ritmov in breakdownov, skupaj z dvojnim kričečim in pojočim vokalom ne puščajo ravnodušnosti. Nasprotno, zgrabil te bo, posrkal vase in zahteval več. IN-SANE vzame najboljše lastnosti skupin, kot so Against Me, Hot Water Music in Propagandhi, ter jih združi v novo in privlačno celoto. In-Sane je opravil nešteto turnej, odigral na stotine koncertov po vsej Evropi in celo ZDA. Njihovo diskografijo sestavljajo »Keeping Ourselves Close To Our Hearts«, »Trust These Hands… Are Worthless.«, split 10« z albumom Despite Everything in »15th Anniversary Live«.

 

NACHOS PARTY (It)

Punk'n'roll ekipa iz Stare Gorice.

 

MOSTOVNA

Cesta IX. korpusa 99A

5250 Solkan

Slovenija

 

Poštni naslov:

p.p. 1

5001 Nova Gorica

 

Telefon: 05 3300 912

 

E-pošta: info@mostovna.com