Mostovna predstavlja

Filmska druženja: Butch Cassidy and the Sundance Kid (George Roy Hill, 110 min, 1969)

Filmska druženja: Butch Cassidy and the Sundance Kid (George Roy Hill, 110 min, 1969)

Filmska druženja se po premoru vračajo na Mostovno!
Tokrat bodo projekcije izbranih filmov v kavarni, v Mostovnini mali dvorani. Rdeča nit se letos vleče vse od zadnje projekcije filmskih druženj in odvija svoj klobčič do poletja, ko se bodo projekcije premaknile na prosto. Sklop filmov je izbran pod skupno temo: Filmi na robu. Rób kot skrajni, zunanji del česa, bodisi filmskega kanona ali filmskega formata ali kot mesto, kjer se spremeni nagib nagnjenega sveta, kjer se naša percepcija, kaj je zgoraj in kaj je spodaj, kaj je dobro in kaj je slabo, spremeni in premeša in kategorija sama postane brezpredmetna. Marginalij se bomo dotaknili s šundom, grozljivkami, s spregledanimi bizarnimi biseri. V našem tretjem filmskem ciklu ne bomo obšli niti animacij. Vsak mesec boste obiskovalci lahko glasovali za projekcijo enega filma in to tako, da zapišete svoje ideje v zvezek, bi bo vsakič na voljo na filmskih večerih.

Druženja, dobre pijače, »kokic« in dobrih filmov ne bo manjkalo: vabljeni!

Butch Cassidy and the Sundance Kid
Režija: George Roy Hill
Dolžina: 1h 50 min

Sloviti vestern v katerem sta glavni vlogi odigrala legendarna Paul Newman in Robert Redford, se odvija konec 19. stoletja in prikazuje zgodbo dveh ameriških izobčencev divjega zahoda, ki skupaj s svojo druščino izvajata drzne roparske podvige. Šerif za njima pošlje
skupino mož pred katerimi se antijunaka umakneta v Bolivijo. Kasneje poskušata zaslužiti s poštenim delom, a brez uspeha, tako se odločita vrniti v ZDA, kjer dočakata svoj trenutek veličine. Film je prejel številne nagrade, tudi oskarja za najboljši izvirni scenarij, kljub temu pa ob izidu ni prejel najboljših kritik, saj se je v nekaterih pomembnih točkah razlikoval od večine takrat priljubljenih vesternov. Film pa je šel v zgodovino tudi po zaslugi epskega zaključnega prizora.

Trailer:

13. 11. 2019
SREDA
vrata: 19:30
start: 20:00

MOSTOVNA

Cesta IX. korpusa 99A

5250 Solkan

Slovenija

 

Poštni naslov:

p.p. 1

5001 Nova Gorica

 

Telefon: 05 3300 912

 

E-pošta: info@mostovna.com