Mostovna predstavlja

Filmska druženja: Ogledalo duše (Mike Cahill, 2014, 106min)

Filmska druženja: Ogledalo duše (Mike Cahill, 2014, 106min)

Filmska druženja se po premoru vračajo na Mostovno!
Tokrat bodo projekcije izbranih filmov v kavarni, v Mostovnini mali dvorani. Rdeča nit se letos vleče vse od zadnje projekcije filmskih druženj in odvija svoj klobčič do poletja, ko se bodo projekcije premaknile na prosto. Sklop filmov je izbran pod skupno temo: Filmi na robu. Rób kot skrajni, zunanji del česa, bodisi filmskega kanona ali filmskega formata ali kot mesto, kjer se spremeni nagib nagnjenega sveta, kjer se naša percepcija, kaj je zgoraj in kaj je spodaj, kaj je dobro in kaj je slabo, spremeni in premeša in kategorija sama postane brezpredmetna. Marginalij se bomo dotaknili s šundom, grozljivkami, s spregledanimi bizarnimi biseri. V našem tretjem filmskem ciklu ne bomo obšli niti animacij. Vsak mesec boste obiskovalci lahko glasovali za projekcijo enega filma in to tako, da zapišete svoje ideje v zvezek, bi bo vsakič na voljo na filmskih večerih.

Druženja, dobre pijače, »kokic« in dobrih filmov ne bo manjkalo: vabljeni!

Ogledalo duše / I Origins
Režija: Mike Cahill
Dolžina: 106 min
Leto: 2014

Podlaga za filmsko zgodbo režiserja Mikea Cahlilla v Ogledalu duše je ''večni'' konflikt med znanostjo in religijo oz. med dejstvi in vero. V njej uspešno kaže svojo navdušenje nad tem, v kateri točki naj bi se oba pola vsaj navidezno srečala tako v življenju posameznika kot
življenju na Zemlji samem. Ali je človek lahko obenem znanstvenik in vernik? Kdaj začne verjeti v sile, ki gredo ali prihajajo onkraj sveta, obsedenega s tem, da mora vse imeti svojo znanstveno in razumno razlago? V Ogledalu duše Cahill prepleta različne like, v glavni vlogi pa je znanstvenik, ki se sreča z dejstvi vere tako kot bi pred seboj v ogledalu gledal svoje telo.
Režiserju pa ne gre čestitati zgolj za zgodbo, saj prepriča tudi z igralsko zasedbo in sliko, ki gledalca kljub duhovni temi ohranja na trdnih, realnih tleh.

26. 11. 2019
TOREK
vrata: 19:30
start: 20:00

MOSTOVNA

Cesta IX. korpusa 99A

5250 Solkan

Slovenija

 

Poštni naslov:

p.p. 1

5001 Nova Gorica

 

Telefon: 05 3300 912

 

E-pošta: info@mostovna.com