Nefes & Mostovna predstavljjo

Hagalla | YAZ NEFESi 2022 ali Poletni dih

Hagalla  |  YAZ NEFESi 2022 ali Poletni dih
YAZ NEFESi 2022 ali Poletni dih

Plesne delavnice skupine Nefes (KPD Franc Zgonik Branik) že tretje leto zapored na Mostovni v Solkanu.
“Ples, kot ga plešejo v Egiptu” z izvrstnimi učiteljicami, priznanimi plesalkami in tudi svetovnimi ter mednarodnimi prvakinjami.
Vabljeni preizkusiti se v plesu v objemu glasbe z orienta, svežega zraku. V prijetnem abjentu na prostem boste lahko spoznali in se preizkusili v gibu skozi energijo glasbe in čustev.
 
 
Aneja in Nastja Črnigoj - Hagalla

Folklorni ples iz puščav Libije, ki je skupaj z ljudstvom migriral na mediteransko obalo Egipta, poznan po istoimenskem plesnem koraku.

Dobrodošli vsi! 
 

Aneja in Nastj Črnigoj sta svojo plesno pot pričeli leta 2005 pri mentorici in koreografinji Simoni Minisini s katero še vedno sodelujeta. Sta večkratni slovenski in italijanski državni prvakinji. Po navjišjih stopničkah pa ne posegata le na državnih ampak tudi na evropskih in svetovnih prvenstvih. Tako sta leta 2012 zasedli tretje mesto na Svetovnem prvenstvu v orientalskih plesih v kategoriji male skupine v Libercu na Češkem. Po večkratnih stopničkah v preteklih letih sta leta 2013 postali prvakinji na World dance trophy v Lignanu. Istega leta sta postali prvakinji in podprvakinji na Svetovnem pokalu v Bussolengu. Leta 2018 sta v Moskvi na svetovnem prvenstvu z malo skupino zasedli tretje mesto. Še istega leta sta v Atenah postali evropski prvakinji v klasičnem orientalskem plesu ter svetovni pokalni prvakinji v folk kategorijah. Leta 2019 sta v Atenah na svetovnem prvenstvu zasedle tretje mesto v folk duo kategoriji, drugo mesto v kategoriji malih skupin ter svetovni prvakinji v kategoriji orientalski show male skupine. Zadnja leta poleg občasnih plesnih delavnic, v Sloveniji in Italiji, svoje znanje kot mentorici in koreografinji delita z mlajšimi generaciji v plesnem klubu L'uniti.
 
 

________________________________________________________

 

START: 19.30

Prostovoljni prispevek dobrodošel

 

Za vse delavnice je obvezna prijava, ker je omejeno število udeležencev.

Prijave in info dobite na:

  • nefesorient10@gmail.com
  • 051 354 451
 

MOSTOVNA

Cesta IX. korpusa 99A

5250 Solkan

Slovenija

 

Poštni naslov:

p.p. 1

5001 Nova Gorica

 

Telefon: 05 3300 912

 

E-pošta: info@mostovna.com