Mostovna predstavljaja

Iamdisease & MeduzaleM

Iamdisease & MeduzaleM

Iamdisease

Veterani domače hardkor scene, ki jih poznamo z zasedb, kot so Man in the Shadow, Low Punch, The Hoax Problem, Elodea, Kennyball Smith, Lintver, Sunshine Trip in A Murder Theory. Ta goriški hardcore monstrum premore toliko lirične lucidnosti in medžanrske navdahnjenosti, da mu pri nas ni para. Predvsem zavoljo dejstva, da za razliko od večine domače hardcore produkcije, ki se utemeljuje v kompozicijskih in tematskih klišejih ameriškega hardcora 90. let, Iamdisase te klišeje dekonstuirajo in tako dajejo hardcoru novo sporočilnost, nov smisel. Rusjanova pronicljiva in apokaliptična, a obenem humanistična in pozitivno nastrojena besedila namreč na trenutke v spomin prikličejo poetiko Srečka Kosovela. Sama dostava besedil skozi obliko človeškega glasu pa daje bendu neizbrisljiv pečat. Rusjanovo abstraktno petje namreč ne deluje na klasičnem principu posredovanja besedil publiki, temveč predstavlja neko dodatno zvočno stvarnost, ki v sozvočju s prodornimi basovskimi rifi in osupljivimi kitarskimi prijemi ustvarja zanje značilen apokaliptični hrup.

Doza nebrzdanega in hrupnega metaliziranega hardkora! 

 

 

iamdisease.bandcamp
facebook.iamdisease

 

MeduzaleM

Na burji, teranu in brinjevcu vzgajana trojica, ki sestavlja zasedbo MeduzaleM, posega po trdih matematičnih rifih z visoko letečim vokalom, se v skupnem jeziku spopada z izzivi v zvočenju, družbeno kritiko in puhlostjo današnjega dne ter s tem premika um in telo. Aprila 2015 so izdali prvenec The Art of Suspended Judgement ter poželi naklonjenost kritikov v Sloveniji in ostalih državah Balkana. Jeseni istega leta so bili poklicani med elitni izbor skupin Radia Študent in se odpravili na vseslovensko turnejo pod imenom Klubski maraton. Leta 2019 so izdali inštrumentalni improvizirani album Seacock Seance,
posnet v živo na ankaranski plaži. Ta album je zaznamoval konec obdobja delovanja z basistom Matjažem Karlovčecem in začetek ustvarjanja z Manuelom Brajnikom, ki je v glasbo skupine MeduzaleM vpeljal nove zvoke bas kitare in sintetizatorjev. Iz novega obodbja ustvarjanja so izdali novi album s šestimi komadi. Predjed s slednjega predstavlja protosingle in video za komad Midget. Ta poleg novega zvoka razkriva tudi naslovnico prihajajoče glavne jedi z naslovom La terza gamba, ki jo je postregla založba On-Parole. Naslovnico je narisal slikar Luka Božič, za animacijo videa je poskrbela Gaja Jenko Mihelič, urejanje in postprodukcijo je uredil Manuel Brajnik.

 

 
 
 
 

________________________________________________________

 

VRATA: 21.00

KONCERT: 22.00

Vstopnina: 5 €

________________________________________________________
 

 

UDELEŽENCE DOGODKA in OBISKOVALCE LOKALA prosimo da:
- ne prihajate bolni,
- uporabljate zaščitno masko v zaprtih prostorih,
- si razkužujete roke,
- držite minimalno varnostno razdaljo.

Hvala za razumevanje in spoštovanje ukrepov!

 

MOSTOVNA

Cesta IX. korpusa 99A

5250 Solkan

Slovenija

 

Poštni naslov:

p.p. 1

5001 Nova Gorica

 

Telefon: 05 3300 912

 

E-pošta: info@mostovna.com