Mostovna in Kapa predstavljata

Ignite

Ignite

Za piko na i preden gre Mostovna na zaslužen poletni oddih pa nas bo obiskala kalifornijska zasedba Ignite. Večer pa bodo otvorili koroški Spy Abuse.

Ignite

Ignite je melodična hardcore skupina iz Orange Countyja v Kaliforniji. Ustanovljena je bila leta 1993, njen komercialni prebojni album "A Place Called Home" pa je izšel leta 2000 pri založbi TVT Records. Pred izdajo tega albuma so bili med ljubitelji hardcora zelo cenjeni, med drugim tudi zaradi stalnih turnej, na katerih so obiskali več kot 40 držav.

Glasba skupine je v veliki meri družbeno in politično ozaveščena. Ignite aktivno podpira organizacije, kot so Earth First, Doctors Without Borders, Sea Shepherd in Pacific Wildlife.

....

2005 so skupaj z A Dying Dream in Eightyonedays v zahodnem Hollywoodu v Kaliforniji posneli koncertni DVD v klubu The Troubadour. DVD ni bil nikoli izdan zaradi tehničnih težav s kakovostjo, 20. aprila 2008 pa so zbrali posnetke za prihajajoči koncertni DVD njihovega nastopa v Leipzigu v Nemčiji.

2005 so objavili pogodbo z Abacus Recordings, hčerinsko založbo Century Media Records; album Our Darkest Days je pri tej založbi izšel maja 2006.

Skupina je leta 2008 nastopila na turneji po Evropi, leta 2009 je bila glavna zvezda turneje Persistence Tour 2009. Na spletni strani skupine Pennywise so 16. februarja 2010 objavili, da se je frontman Zoli Téglás pred kratkim pridružil skupini Pennywise.

Skupina je sčasoma začela koncertirati z Zolijem leta 2014 in začela snemati peti album A War Against You.

24. novembra 2019 je Zoli Téglas z objavo na družbenih omrežjih sporočil, da bo leta 2020 po preostalih načrtovanih koncertih zapustil skupino Ignite. Teglas je bil z bendom od leta 1994.

2021 so izdali nov EP z novim pevcem Elijem Santano (iz skupine Holy Grail), na katerem sta dve pesmi, "Anti Complicity Anthem" in "Turn XXI". Lani pa istoimenski album z desetimi udarnimi in melodičnimi komadi.

 

Spy Abuse

Spy Abuse prihajajo iz Raven na Koroškem. Obstajajo kot frendi že dolga leta, kot bend pa od 2020. Splet okoliščin jih je združil iz različnih skupin in glasbenih ozadij. Prej so igrali v Ugrizni se, Thraw, Pogrešana Kvaliteta, Tomato Punx,... sedaj pa so združili moči in ustvarli nek zlorablen vohunski bend. Igrajo hardcore punk z različnimi primesmi, zato se ne radi opredeljujejo. Lahko bi rekli, da ob slabem vremenu žgejo nek 80s hardkor, že na meji crossoverja, ob lepem vremenu pa jim zadiši tudi kak zgodnji 90s skejt pank, sej še sami niso ziher. Aprila 2020 so posneli  prvi DIY album "Palyhard",Septembra 2022 pa EP "Self Evident".

 

MOSTOVNA

Cesta IX. korpusa 99A

5250 Solkan

Slovenija

 

Poštni naslov:

p.p. 1

5001 Nova Gorica

 

Telefon: 05 3300 912

 

E-pošta: info@mostovna.com