Mostovna predstavlja

IngoA // PRESTAVLJENO / POSTPONED //

IngoA // PRESTAVLJENO / POSTPONED //

Obveščamo vas, da smo se skupaj z nastopajočimi odločili, da današnjega koncert skupine Ingoa žal ne bomo izpeljali in ga prestavljamo na datum v naslednjih mesecih. Novi datum nastopa bo objavljen v kratkem. Hvala za razumevanje.

IngoA

IngoA je zvočno-vizualna družbeno kritična predstava s poudarkom na avtorski glasbi, ki je obogatena z vizualizacijami, plesnimi vložki ter gledališko-cirkuškimi momenti.

Glasba je delo treh znanih obrazov domačega glasbenega podzemlja. Stilsko je težko opredeljiva, čeprav so širina in izkušnje pridobljene v zasedbah kjer so (bili) aktivni precej zaznavne, pa vendar gre za mešanico treh glasbenikov iz različnih podžanrov alternative. Preizkušene metode igranja rock, metal, punk, reggae, dub,... so obogatili z zvočno-tehničnimi dodatki, efekti, procesorji, ter dodatnimi instrumenti. Vokalni spekter prevzemajo sampli in/ali govori, ki tudi precej nazorno orišejo tematiko posamezne skladbe.

Tematike skladb izhajajo iz trenutnih družbeno-političnih dogajanj kot so migrantska kriza, globalno segrevanje, s tem povezan vpliv prehrambene industrije, čustvena inteligenca, družbene nepravičnosti, rasna, spolna, starostna diskriminacija..., ipd. Za še bolj nazoren prikaz tematik pa na nastopih uporabljajo video projekcije, ki vizualizirajo posamezno temo skladbe in so avtorsko delo Petra Okorna. Oblikovanje luči in svetlobnih efektov: Peter Pivar. Plesalke Wild Tribe pa z gledališko-cirkuškimi vložki pričarajo ognjeno vzdušje ter pravtako pripomorejo k vizualizaciji tematik skladb.

Album It’s All Wrong je izšel 22. februarja 2022 in je objavljen na bandcap-u. Album je bil posnet v klubu/studiu Trainstation v Kranju, za zvočno obdelavo pa je poskrbel Matej Gobec v The Cosmosonic Studios.

11. marca 2022 je izšel prvi videospot za skladbo Happy Pills, ki pa je delo Jake Čurliča (Jaka the Cat). V izdelavi pa je že drugi video za skladbo Black Lives Matter, ki bo izšel 25. maja 2022 na obletnico smrti Georgea Floyda.

IngoA v poletnih mesecih 2022 načrtujejo krajšo turnejo ter nekaj posameznih koncertov na domačih in tujih odrih (Seasplash, Idrija, Kranj, Ljubljana, Zagreb…). Za točne informacije sledite njihovi uradni facebook strani.

 

Darijan Kruševac - kitara

Gašper Gantar - bas kitara

Aleksandar Kotnik - bobni

Peter Pivar - luč

Peter Okorn - vizualizacije

Wild Tribe - plesalke (cirkus, ognjeni show)

 
 
 
 

________________________________________________________

 

VRATA / DOOR: 20.00

KONCERT / CONCERT: 21.00

Prost vstop / Free entry

_________________________________________________________

 

 

Prireditev se bo odvijala na prostem.

V primeru slabega vremena se seli v notranje prostore.

 

MOSTOVNA

Cesta IX. korpusa 99A

5250 Solkan

Slovenija

 

Poštni naslov:

p.p. 1

5001 Nova Gorica

 

Telefon: 05 3300 912

 

E-pošta: info@mostovna.com