Kinoatelje & Mostovna na prostem predstavljta

IMAGINARIJ FILMA OB ZVOKU – VIDETI ZVOK

IMAGINARIJ FILMA OB ZVOKU – VIDETI ZVOK
 

Dragi filmski navdušenci,
vabimo vas na Kinoateljejevo filmsko delavnico, ki bo potekala med torkom, 29. junijem, in petkom, 2. julijem, v novogoriški Mostovni.

 

V delavnici IMAGINARIJ FILMA OB ZVOKU – VIDETI ZVOK se bomo poigravali z zvokom in glasbo. Vsakršna sprememba filmske glasbe lahko namreč popolnoma spremeni podobo filma. Ne samo glasbe – sprememba zvokov, šumov, dodajanje dihov in hrupa ter odvzemanje le-teh lahko komično situacijo sprevrže v pravo pravcato nočno moro. Udeleženci bodo tako pod strokovnim mentorstvom Aljaža Škrlepa in Žige Ipavca na izbrani nemi film posneli celotno zvočno kuliso in s tem filmu vdahnili novega duha.

 

Srečanja:

- Torek, 29. junij, med 10. in 12. uro: Prvo srečanje bo teoretsko obarvano. Udeleženci bodo na barvit in zanimiv način seznanjeni z zgodovino filma in pomembno vlogo, ki jo je v tej zgodovini odigral zvok, ob koncu srečanja pa si bodo lahko tudi ogledali film, ki ga bodo ozvočili v prihodnjih srečanjih.

- Sreda, 30. junij, med 10. in 14. uro: Sledi razmislek o filmu, ki ga bomo uglasbili, in njegova podrobnejša analiza. Posneli bomo atmosfero filma (najsibo zvoke narave, mestnega hrupa, mimoidočih avtov ali vlaka itn.) ter foley efekte.

- Četrtek, 1. julij, med 10. in 14. uro: Skozi tretje srečanje bodo udeleženci premislili in določili, kam bodo v filmu dodali glasbo. Spoznali se bodo z nekaterimi akustičnimi in elektronskimi inštrumenti ter začeli s snemanjem glasbenega dela zvočne kulise.

- Petek, 2. julij, med 10. in 12. uro: Zadnje srečanje bo namenjeno snemanju manjkajočih delov, dokončni montaži posnetega materiala, masteriziranju zvoka.

 

Filmska delavnica je brezplačna ter namenjena mladostnikom med 10. in 15. letom starosti.
Število mest je omejeno, potrebna je prijava na press@kinoatelje.it.

 

____________________________________________________________

 

UDELEŽENCE DOGODKA in OBISKOVALCE LOKALA prosimo da:
- ne prihajate bolni,
- uporabljate zaščitno masko v zaprtih prostorih,
- si razkužujete roke,
- držite minimalno varnostno razdaljo.

MOSTOVNA

Cesta IX. korpusa 99A

5250 Solkan

Slovenija

 

Poštni naslov:

p.p. 1

5001 Nova Gorica

 

Telefon: 05 3300 912

 

E-pošta: info@mostovna.com