13.brat, Moonlee Records in Mostovna predstavljajo

KOIKOI & GAZORPAZORP

KOIKOI & GAZORPAZORP
 

13. Brat bo v sodelovanju z založbo Moonlee Records tudi letos poskusila v Novo Gorico pripeljati aktualne, eklektične in glasbene zasedbe iz vseh vetrov. Prva epizoda predstavlja dve odlični zasedbi iz novega vala beograjskih bendov. KOIKOI so nova beograjska indie- rock atrakcija, ki je v začetku junija izdala svoj prvenec Pozivi u stranu; (Moonlee Records) in žanje hvalospeve po celotni regiji. Nič manj navdušujoči niso razposajeni in neukrotljivi post-punk mladci Gazorpazorp, ki slovijo po odličnih koncertnih nastopih. Če vas navdušujejo zasedbe kot so Repetitor, Obojeni Program, Artan Lili, Buč Kesidi ipd, potem vas bodo zagotovo navdušili tudi KOIKOI in Gazorpazorp. Spoznajte najzanimivejše nove zvoke Beograda!

 

KOIKOI
(Beograd, Srbija)


KOIKOI je sveže ime razgibane in brbotajoče beograjske glasbene scene, ki prvič opozori nase leta 2019 na kompilaciji Hali Gali – platformi, ki združuje nove generacije glasbenih ustvarjalcev in poslušalcev, neobremenjenih z žanrskimi oznakami in predsodki. Zasedbo sestavljajo štirje raznorodni kreativci iz različnih vetrov tamkajšnje scene z jasnim skupnim ciljem ustvarjanja presežnega indie rocka in/ali alternativnega popa, s katerim odločno zapolnjujejo vrzel med bliščem mainstreama in intimo podzemlja, ki je na balkanski glasbeni sceni predolgo ostala prazna. V začetku letošnjega leta se pridružijo Mr. Moonleejevi druščini, rezultat pa je prečudovit debitantski album Pozivi u stranu. KOIKOI nase opozarjajo s sodobnim transžanrskim izrazom na vozlišču avtohtone glasbene dediščine, sodobnih zahodnih trendov in ljudskih tradicij. Prvenec 'Pozivi u stranu' prinaša tisto najbolj mamljivo obliko drugačnega popa, ki je v isti sapi svilnato blagozvočen in igrivo hrupen, radijsko senzibilen in rockersko silovit, vselej pa ovit v tančico hipnotičnega balkanskega melosa, prepleta ekstaze in nostalgije. Zanosna žensko-moška dvoglasja s svojstvenim seksapilom bodo nekatere spomnila na britanske The XX, druge pa morda na regionalne ljudske prakse. Ohlapnih referenc je več – srbski alt rock v tradiciji zasedb Darkwood Dub in Petrol, electro-rock à la Chromatics, indie rock v duhu DIIV, dream pop sanjarije, sodobna globalna etno psihedelija in art rock romantika –, a je prvenec Pozivi u
stranu regionalno gledano nedvomno razred zase.

Bandcamp: https://koikoi.bandcamp.com/
Facebook: https://www.facebook.com/koikoiband 
Instagram: https://www.instagram.com/koikoi_band 

Video: Ogledalo je zrcalo / Misisipi
Audio: Bandcamp / Spotify / Deezer / Apple Music


 
GAZORPAZORP
(Beograd, Srbija)


Beograjski bend Gazorpazorp so ena najbolj nadarjenih balkanskih rock zasedb nove generacije. Kot predstavniki novega vala nabritih srbskih bendov, ki postopoma, a vse bolj opazno prevzemajo štafetno palico iz rok starejše generacije kitarskih bendov, razigrani mladeniči (Jasmin Rastić, Damjan Nedelkov, Nikola Bajčetić, Miloš Đerković) stavijo na originalnost in avtentičnost. Aprila 2018 so izdali demo ‘EP #1’, na katerem najdemo aranžmajsko minimalistične, toda nadvse energične komade, prežete s silovitimi izbruhi distorzije in raskavimi vokali. Decembra 2020 so Gazorpazorp izdali prvenec ‘Od vazduha i sunca’ (Moonlee Records), ki prinaša pet svežih pesmi, prežetih z mladostno razposajenostjo in soparno strastjo tanga. Ob očitnih vplivih bendov kot so Repetitor ali Metz njihov neulovljiv glasbeni izraz predstavlja zmes srditosti hrupnega rocka, kompleksnosti math rocka, razposajenosti post-punka in raziskovalnosti psihedeličnega rocka tako v jugoslovanski kot tudi anglosaksonski tradiciji. Njihov sodobni rock je primerljiv z muzikami vrstnikov, kot so Squid, Black Midi, Oh Sees, Protomartyr in Tropical Fuck Storm. Ne glede na mladost benda izdajo zaznamujeta zrel in prefinjen aranžmajski pristop, saj komadi premišljeno prehajajo med eksplozivnimi izbruhi besnila in zasanjanimi trenutki spokojnosti, ter prodorna besedila v srbskem jeziku.


https://www.facebook.com/gzrpzrp 
https://www.instagram.com/gzrpzrp 
https://gazorpazorp1.bandcamp.com/ 

Video: El Matador / Tango / Ne bojim se
Music: Bandcamp / stream Koncertni cikel Ropotarnica 13. Brata sofinancira Ministrstvo za kulturo RS.

 

________________________________________________________

 

VRATA: 20.00

KONCERT: 21.00

 

VSTOPNINA: 5 €

________________________________________________________
 

UDELEŽENCE DOGODKA in OBISKOVALCE LOKALA prosimo da:
- ne prihajate bolni,
- uporabljate zaščitno masko v zaprtih prostorih,
- si razkužujete roke,
- držite minimalno varnostno razdaljo.

Ob dogodkih je vstop v prireditveni prostor dovoljen le osebam:
- s potrdilom o prebolevosti COVID-19,
- s potrdilom o cepljenju ali
- s potrdilom o negativnem testu.
 
Hvala za razumevanje in spoštovanje ukrepov!

 

MOSTOVNA

Cesta IX. korpusa 99A

5250 Solkan

Slovenija

 

Poštni naslov:

p.p. 1

5001 Nova Gorica

 

Telefon: 05 3300 912

 

E-pošta: info@mostovna.com