Kulturno umetniški klub 13. brat, Moonlee Records & Mostovna predstavljjo

KOIKOI & Eating Sports

KOIKOI & Eating Sports

Po dobrem letu dni se v petek, 11.11. v Novo Gorico vrača beograjski kvartet KOIKOI, ki se je vmes razvil v trenutno eno najbolj vročih srbskih indie zasedb, ki je v minulih poletnih mesecih kraljevala na balkanskih festivalskih odrih. Za ogrevanje bo poskrbela lokalna eksperimentalno neulovljiva zasedba Eating Sports.

KOIKOI

Beograjski vsežanrski indie-rock kvartet KOIKOI je z odličnim debijem 'Pozivi u stranu' (Moonlee Records, 2021) zapolnil vrzel med bliščem mainstreama in intimo balkanskega podzemlja. Nase opozarjajo s sodobnim transžanrskim izrazom na vozlišču avtohtone glasbene dediščine, sodobnih zahodnih trendov in ljudskih tradicij. Njihov prvenec uteleša tisto najbolj mamljivo obliko drugačnega popa, ki je v isti sapi svilnato blagozvočen in igrivo hrupen, radijsko senzibilen in rockersko silovit, vselej pa ovit v tančico hipnotičnega balkanskega melosa, prepleta ekstaze in nostalgije.

 

 

Eating Sports

Eating Sports plujejo po različnih žanrskih oceanih, vendar se v vsakem trenutku zavedajo, kje je njihova ladja. Vsakemu komadu lahko tako pikolovski lovci na izraze, ki predalčkamo glasbo, pripišemo več žanrskih listkov. Zasedbo sestavljajo glasbeniki, ki se redno udejstvujejo na slovenski umetniški sceni in so prepoznavni tudi zaradi drugih projektov. Gonilna sila ritmične sekcije je Marek Fakuč, bobnar nekaterih vidnejših včasih bolj eksperimentalnih, drugič bolj plesnih zasedb, kot sta recimo Marta Fakuch in Etceteral. Na sočno podlago ritmov priležejo rifi, ki jih bratsko zverzirano servirata Anton Lorenzutti in Tilen Kravos, oba tudi člana zadnjih dveh Kombo zasedb Zlatka Kaučiča. Po načelu “samo preveč je dovolj” zvoke zasedbe v mašinerijo lovi Lan Štokelj Wu, ki s semplerji in elektronskimi vložki še dodatno zabeli glasbeno brozgo.
 
 
OBVESTILO: Žal so prvotno najavljene litvanke SHISHI zaradi bolezni morale odpovedati svojo turnejo in s tem tudi koncert v Novi Gorici. Želimo jim čim hitrejše okrevanje.

________________________________________________________

 

VRATA / DOOR: 21.00

START: 22.00

Vstopnina: 10 € 

________________________________________________________

Organizacija: Kulturno umetniški klub 13. brat & Moonlee Records
Koncertni cikel Ropotarnica 13. Brata sofinancira Mestna občina Nova Gorica.

MOSTOVNA

Cesta IX. korpusa 99A

5250 Solkan

Slovenija

 

Poštni naslov:

p.p. 1

5001 Nova Gorica

 

Telefon: 05 3300 912

 

E-pošta: info@mostovna.com