Mostovna

Kokosy, Audioholik

Kokosy, Audioholik

Pripravite svoja ušesa, očesa in srca. Prihajajo kokosi, aja ne "KOKOSY"! (epski kitarski solo) Za zaključek svoje poletne turneje prihajajo Kokosy prvič na Mostovno (upamo, da ne zadnjič:), kjer nam bodo predstavili svoj drugi album "Čustveni vrtiljak" in hite kot je "Planeti se vrtijo". Za uvod v funky večer pa bo poskrbel multi-instrumental looping artist Audiholik, bolj poznan kot Matej Srebrnič iz skupine Pigs Parlament.

 

Kokosy

Najprej so bile Hude bejbe na dopustu. Naše čivkanje nam ostaja v prisrčnem spominu, dejstvo pa je, da so piščančki, ki so leta 2019 napisali prvi album, do leta 2023 zrastli v konkretne brojlerje. Razen Anže, on se je že rodil brojler. Hude bejbe so sicer odšle z obljubo novega albuma in že na dopustu začele z njegovo kreacijo, vendar pa so se po 17 buteljkah vina, 9 single malt scotch viskijih, 25 kraft pivih in 18 polnih kadeh izvirske vode vseeno odločile, da je Čustveni vrtiljak boljši in da bodo raje izdale le-tega. 2-letna mnogolončnica solz, smeha, jeze, evforije in hrepenenja se bo tako končno in do potankosti zmanifestirala v čudaško, ljubeznivo, carsko, nagravžno, sentimentalno in iskreno paleto okusov. Proces, skozi katerega so potovali Kokosy, njihov album ter cel svet, je bil pravi čustveni vrtiljak. Spodobi se in pravično je, da se tako album tudi imenuje. 12-komadni album poskuša zajeti celovit čustveni spekter, v njegovem drobovju pa najdemo: eno break-up žalostniko, eno erotično za vse mamice, eno srečno za zaljubljence, eno nesrečno za nezaljubljence, prvi primer ARG – agnostično-ritmične glasbe (v zgodovini glasbe sploh), eno o nakoukani pomaranči in še bi lahko naštevali. Kot rada reče Lukatova mami: "To bo pravi čustveni spektakel!".
Sicer pa so Kokosy še vedno 4-dimenzionalno bitje pretežno glasbene nature, ki slovenski glasbosferi ponuja svež vetrič nedefiniranosti. Žanrsko se ne opredeljujejo. Od leta 2019 so z nastopi na Škisovi tržnici, na Jutranjem koncertu na Valu 202, v Cvetličarni, v Orto baru in na podobnih koncertnih prizoriščih dodobra opozorili nase, Planeti se vrtijo in Lana pa sta napovedala spočetje drugega albuma, ki so ga fantje predstavili na njihovem najbolj mega-carskem koncertu do sedaj (v zgodovini glasbe sploh) v Kinu Šiška, sedaj pa bodo Čustveni vrtiljak predstavili tudi 15.9.2023 na Mostovni!

 

Audioholih

(multi-instrumental looping artist)
 
Matej Srebrnič je multi-inštrumentalist in glasbeni producent, ki ustvarja pod umetniškim imenom AUDIOHOLIK. S glasbo se je začel ukvarjati pri 15ih letih, kot samouk v punk skupini Pigs Parlament, s katero igra še dan danes. Prve posnetke omenjene skupine je začel sam snemati in se tako nehote spustil v snemalne vode, saj so ga ostale skupine takoj zaposlile s snemanje njihov zgoščenk. Tako je sčasoma pristal v profesionalno delo tonskega tehnika, v katerem že 15 let snema, miksa in producira širok spekter različnih žanrov. Igral je tudi s veliko glasbenimi skupinami kot session basist/bobnar ter posnel kar nekaj skladb za ostale skupine kot studijski basist.
V koronskem času, ko so bila druženja prepovedana, si je pa omislil novega samostojnega projekta, ki združuje znanje produciranja glasbe ter igranja in improviziranja različnih instrumentov. Tako je nastal samostojni projekt pod imenom Audioholik.
Audioholik uporablja različne looper naprave, efekte, ter glasbene inštrumente sestavljene v neke vrste “vesoljsko ladjo”, na katero na zanimiv in improviziran način v živo sestavi celotno pesem v reggae/rap/dub stilu.
 
MANU CHAO LOOPING COVER - In The Studio:
https://www.youtube.com/watch?v=b1Hy0hpzu_s
BOB MARLEY - SIMMER DOWN LOOPING COVER - Live:
https://www.youtube.com/watch?v=2oOq0JLNu1c

 

MOSTOVNA

Cesta IX. korpusa 99A

5250 Solkan

Slovenija

 

Poštni naslov:

p.p. 1

5001 Nova Gorica

 

Telefon: 05 3300 912

 

E-pošta: info@mostovna.com