Mostovna & Klub goriških študentov

Niet + support

Niet + support

ZAKLJUČEK POLETNE SCENE

Vstopnice že v predprodaji na mojekarte.si ali na INFO TOČKI KGŠ !
Cena vstopnic v predprodaji (do 24.8.2024) 15€, cena na dan dogodka 20€
!! ČLANI KGŠ, cena vstopnic v predprodaji (na info točki) 10€, na dan dogodka 15€ (s potrjeno člansko izkaznico)

Že kupljene vstopnice veljajo za nov termin. V kolikor se koncerta ne morete udeležiti v novem terminu (24. avgust) je rok za vračilo 15. julij 2024 na prodajnih mestih, kjer so bile vstopnice kupljene.


* 16+
* v primeru slabega vremena bo koncert v veliki dvorani Mostovne

NIET

Legendarna slovenska punk skupina Niet je bila ustanovljena konec leta 1983. S hitrimi in melodičnimi skladbami, mračnimi osebno-izpovednimi besedili glavnega avtorja Igorja Dernovška in karizmatičnim frontmanom Primožem Habičem se je hitro uveljavila na tedaj zelo močni ljubljanski hard-core sceni, a je kmalu v nasprotju z ostalimi skupinami ubrala svojo pot. V prvem obdobju svojega delovanja do leta 1986 je ustvarila številne uspešnice, med drugim Depresijo, Ritem človeštva, svoj največji hit Lep dan za smrt, Vijolice, Februar…. Primož Habič je maja 1991 umrl zaradi prevelikega odmerka heroina, po njegovi smrti in prvi vrnitvi v letu 1993 pa se je med mladimi v Sloveniji sprožila prava Nietomanija.

Vrnitev je bila zaradi odstotnosti pravega frontmena kratka. Ko je že kazalo, da Nietov ne bo na odru nikoli več, pa se skupina v začetku leta 2008 vrnila z novim pevcem Borutom Maroltom in v skoraj popolni prvotni postavi. Maja 2008 so priredili veličasten vrnitveni koncert v razprodanih ljubljanskih Križankah, katere so znova napolnili dve leti kasneje ob predstavitvi svoje prve „prave“ plošče Trinajst. Jeseni 2011 se je skupina loti novega velikega izziva – punk musicala Rokovnjači, ki je na Tednu slovenske drame dobil nagrado za najboljšo predstavo po izboru strokovne žirije. Po naslednji plošči V bližni ljudi iz leta 2014 in novi turneji so se Nieti za tri leta začasno poslovili. 

Znova so se vrnili konec leta 2019 in po novih koncertih, a tudi številnih prekinitvah zaradi covida, letos posneli pet skladb. Prvi singel med njimi je Ruski vohun, ki je bil sicer posnet že leta 1993, po smrti Primoža Habiča, ko je vokalno vlogo prevzel Igor Dernovšek. Omenjena skladba je glede na število ogledov po Youtubu drugi največji hit skupine Niet, fantje pa so se jo odločili znova posneti tako zaradi aktualnosti tematike kot dejstva, da je z novim pevcem Borutom Maroltom postala še boljša.

 

MOSTOVNA

Cesta IX. korpusa 99A

5250 Solkan

Slovenija

 

Poštni naslov:

p.p. 1

5001 Nova Gorica

 

Telefon: 05 3300 912

 

E-pošta: info@mostovna.com