Mostovna

Nula, Pataf, Carina

Legendarni hardcore punk Nula iz Šibenika prvič na Mostovni, družbo jim bodo delali domači kurnikaši Pataf in ljubljanski Carina.

Nula

Hardcore Punk - Šibenik (hr)

Ob 25. obletnici albuma Pobjedimo laž je izšla reizdaja tega zdaj že kultnega albuma. To je bil tudi povod, da so se ponovno zbrali na kup originalni člani in reaktivirali bend Nula. Prvi povratni nastop so izvedli na Martinska Punk festivalu v Šibeniku leta 2020. Skupina je nato napovedala serijo koncertov, ki je bila prekinjena zaradi pandemije, nato pa še operacije enega od članov.

Nula so nastali v zgodnjih 90. letih prejšnjega stoletja, v zadnjem valu potresov po padcu berlinskega zidu, v času krvavih vojn med nekdanjimi jugoslovanskimi republikami, ko so osemnajstletniki odhajali na fronto, medtem ko so mimo glav žvižgale krogle in v daljavi bobneli topovi, mrtvi in ranjeni pa so se šteli v tisočih. Vračali so se tisti, ki so z navdušenjem odšli na bojišče, se vrnili in ugotovili, da ni več tovarn, v katerih so delali, ljudje, ki so želeli svobodo, ne deviantnih novih oblik klientelizma, partitokracije in korupcije, tisti, ki so želeli lepoto mladosti, a so se spremenili v prehitro odrasle otroke, ki so videli posilstva in umore kot nekaj povsem običajnega. Prekleti ljudje, na prekleti zemlji. Pokvarjeno. Prekleti ljudje, na prekleti zemlji. Gnijejo.  

Nula je bila in še vedno je sinonim za ostri in brezkompromisni hardcore punk. Njihov hard core pristop h glasbi in življenju, surova iskrenost in še bolj surova produkcija, so jo zasidrali med prvoligaše underground punk scene v tistem obdobju tako na Hrvaškem kot v Sloveniji. Sodelovali so pri razvoju in povezovanju scene, igrali v vseh luknjah, zakloniščih in skvotih, kjer je živelo hrupno in neotesano gibanje odpora proti temi povojnih devetdesetih. Veljajo za enega od najvplivnejših in najbolj cenjenih bendov tega obdobja in res smo veseli, da jih lahko ponovno, po tako dolgem času, vidimo v živo. Del koncertnega repertoarja bodo poleg skladb s prvenca tudi tiste s prve skupne plošče z Bjes zdravog razuma iz leta `96, ki je lani doživela prvi digitalni ponatis ter kak nov komad, saj bojda Nula ne počiva na lovorikah stare slave temveč že pripravlja nov material.

Nula, samo Nula!

 

Pataf

Kurnik Pank -  Nova Gorica

Stari znanci goriškega punk podzemlja. Sošo - Guitars and Vox, Gringo - Guitars and Vox, Coppi - Bass, Lisko - Drums

Kurnik Punk ... Forever! 

 

Carina

Prvinski Garaž Punk Rock - Ljubljana

... več informaciji sledi

 

 

 

MOSTOVNA

Cesta IX. korpusa 99A

5250 Solkan

Slovenija

 

Poštni naslov:

p.p. 1

5001 Nova Gorica

 

Telefon: 05 3300 912

 

E-pošta: info@mostovna.com