Mostovna predstavlja

Omega Sun

Omega Sun

Omega Sun so slovenska stoner/doom metal skupina, ustanovljena v Kopru leta 2013. Doslej so izdali en studijski album in en demo. Skupina je na začetku delovala kot instrumentalna, po prihodu Igorja Kukanje pa so začeli uporabljati tudi vokal. Njihov prvenec Opium for the Masses iz leta 2017 je prejel pozitivne odzive poslušalstva in kritike in utrdil Omega Sun kot najbolj prepoznavno stoner metal skupino v Sloveniji.

 

Omega Sun je kot trio nastala v drugi polovici leta 2013 in se v začetku leta 2014 prelevila v kvartet z vokalistom. Decembra 2013 so izdali instrumentalni demo z naslovom Rehearsal demo 2013 z dvema skladbama. V začetku leta 2014 se jim je pridružil še vokalist. Po nekaj odigranih koncertih so posneli svojo prvo pesem z vokalom z naslovom "Early Morning", ki je izšla v digitalni obliki prek portala bandcamp. Ves ta čas so Omega Sun neumorno nastopali po domačih in tujih odrih, ki si jih je med drugimi delila s skupinami Unida, Kylesa, Dopethrone, Stoner Kebab in Three Eyes Left. V začetku leta 2017 so se zaprli v novogoriški Ostudio 6, kjer so pod vodstvom Cigota posneli svoj prvenec Opium for the Masses, ki je bil predstavljen 16. decembra v koprskem CMK. Skupina še naprej nastopa po Sloveniji in bližnji tujini, nastopila je tudi na festivalu Metaldays.

Skladno z značilnostmi stoner dooma, so njihove pesmi počasne, a ognjevite, močno distorzirane z vplivi psihadeličnega rocka. Opirajo se na vrhunce stoner metala devetdesetih let, vokal pa ima lastnosti klasičnega hard rocka sedemdesetih.

Zasedba:

  • Igor Kukanja – vokal, bas kitara
  • Aris Demirović – kitara 
  • Sebastian Vrbnjak – bobni

 

www.omegasun.bandcamp.com

www.facebook.com/omegasvn

www.instagram.com/omega_sun

 

_________________________________________________________________________

Vrata: 16.00

Pričetek koncerta: 21.00

 

VSTOP PROST!

 

 

 

 

MOSTOVNA

Cesta IX. korpusa 99A

5250 Solkan

Slovenija

 

Poštni naslov:

p.p. 1

5001 Nova Gorica

 

Telefon: 05 3300 912

 

E-pošta: info@mostovna.com