Plesna sekcija Nefes & Mostovna

Orientalski plesni večer

Orientalski plesni večer

Naj vas popeljemo v čudoviti orientalski svet. Svet plesa, orientalskih vonjav, mavričnih barv, in še in še ...

Plesna sekcija, ki jo sestavlajjo; skupina Nefes-ke / mentorica Teja Žižmond, tečajnice Amaa Rakesa / mentorica Sonja in tečajnice Mandala plesa / mentorica Metika vas bo z gosti popeljala v svet orientalskega plesa, njegovih stilizacij ter arabske folklore!

Delavnica Mandala ples z Metiko

Ob 17.00

Z Mandala plesom krepimo našo notranjo moč. V tem centru – v Mandala plesu se združujejo ritmično vse linije, smeri, spirale, kroženja, valovanja, stanja. Čar glasbe je, da vibrira z našimi telesi. Čar plesa je, da zaznavamo vibracije naše telesne, umske, duhovne mandale. Vrtenje naših čaker z vibracijami organov in pulziranjem energetskih poti v telesu ustvarja edinstven ritem, ki ga prelijemo v ples. Zdaj veste, da znate plesati. Pridite, zaplešimo skupaj!

Metika se je na svojih potovanjih učila plesov različnih kultur: Indije, Nepala, Tajske, Afrike, Turčije; ter spletla svojevrstno plesno Mandalo. “Potujte” z njo tudi vi na plesni delavnici v juniju. Prebudite svoje telo v radost pomladi – oblikujte svojo Mandalo! Kajti ples, ne samo da oblikuje telo, ustvarja tudi radosten pristop k bivanju/življenju

 

Plesni nastop skupine Nefes

Ob 20.00

Nefeske - skupaj plešejo že 13 let, tekom let so prihajale  in odhajale. Ostale so ta vztrajne, ki ljubijo kulturo orientalskega plesa.

Aama Rakesa - so tečajnice delavnic prilagojene za slepe in slabovidne osebe, ljubiteljice orientalskega plesa ter vsega kar ta ples predstavlja - čarobnost, nežnost, ženskost, ....in kostume ;P

Mandala ples - harmonija življenja v plesu :)

Teja Žižmond je profesionalna plesalka in pedagoginja, ki je skupaj z Nefes-kami predana širjenju in krepitvi orientalske plesne kulture.

Sonja večletna plesalka je predana plesu in širjenju orientalske plesne kulture med ranljive skupine ljudi.

Metika ljubi ples in je predana širjenju plesnega vsestranskega pomena. Iz duše v telo v naravo v nebo. Iz neba v naravo v telo nazaj v dušo. Popelje te skozi ves spekter vibracij, ki jih s plesom lahko izraziš, občutiš, …neskončnost.

Gostje:

ADS just dance&fit (orientalske plesalke) iz Farre d`Isonzo: Ladies - začetna skupina orientalskih plesalk.

Aneja & Nastja Črnigoj - svojo plesno pot sta pričeli leta 2005 pri mentorici in koreografinji Simoni Minisini s katero še vedno sodelujeta. Sta večkratni slovenski in italijanski državni prvakinji. Zadnja leta poleg občasnih plesnih delavnic, v Sloveniji in Italiji, svoje znanje kot mentorici in koreografinji delita z mlajšimi generaciji v plesnem klubu L'uniti.

 

MOSTOVNA

Cesta IX. korpusa 99A

5250 Solkan

Slovenija

 

Poštni naslov:

p.p. 1

5001 Nova Gorica

 

Telefon: 05 3300 912

 

E-pošta: info@mostovna.com