Mostovna

Penitenziagite, Guattari, Relentless Youth

Penitenziagite, Guattari, Relentless Youth

Večer posvečen težko metalskim ritmom se ponovno vrača! Pripravite se, da sprostite svojo notranjo metalsko dušo in doživite večer čistega zvočnega besa.

PENITENZIAGITE

death metal, Kranj
 
Ime tega gorenjskega benda, ki obstaja že več kot deset let, marsikomu povzroča težave pri izgovorjavi. Od njih namesto tečaja pravilnega črkovanja pričakujte, da vam bodo postregli s konkretnim death metalom, ob katerem vam bodo trzalei vratne mišice. Penitenziagite je band, ki je že na svojem prvem koncertu slovensko občinstvo prevzel s svojo mešanico black in death metala in se kasneje razvil v zrel death metal band, ki se poigrava s thrash kitarskimi soli. Izdali so dva demo albuma, nastopili na vseh znanih slovenskih odrih in festivalih. Poslušalcev in poslušalk ne pustijo hladnih. Leta 2015 so izdali prvi album Humanity Galore. Skupina se trenutno ukvarja s pripravo naslednjega albuma.

 

GUATTARI

progressive beatdown sludge, Istra
 
Obalni Guattari dostavljajo vnetljivi sludge/beatdown/groove koktajl, ki poslušalca stežka pusti ravnodušnega. Jeza, bes, gnev in žolč preprosto ne zadoščajo pomenu tega, kar bruha iz vulkana domačih Guattari. Band, ki je zrasel na pogorišču nekdanjih Shiv, Incarnated in Hiram. Neusahljivo sovraštvo do vsega živečega se manifestira v zvoku kitare Marka Kocjančiča, živahna prefinjenost v basovskih linijah Lenarta Jerabeka, objestna robustnost v mlatenju po bobnarskih opnah Eneja Demirovića, vse skupaj pa v enovito celoto poveže v death metalsko sludgevski vokal Jana Urbanca.

 

RELENTLESS YOUTH

metalcore, Rovte
 
Relentless Youth je predvsem hardcore punk glasbena skupina iz Rovt nad Logatcem. Igrati so začeli že daljnega leta 2011, ko so se predstavili s singlom `Drowning`. Vmes so se zaradi različnih interesov članov razšli, a so se na odre vrnili leta 2016. Takrat so tudi izdali svoj prvi EP, z naslovom Resentment, štiri leta kasneje je izšel njihov debitantski album Human Error. Po izidu treh singlov in uspešni turneji, leto 2024 začenjajo z izdajo novega EP-ja, s katerim se vračajo v hardcore metal korenine. Tokrat se nam bodo prvič predstavili na Mostovni s svojim novim "mini-albumom" Exploitation.

 

MOSTOVNA

Cesta IX. korpusa 99A

5250 Solkan

Slovenija

 

Poštni naslov:

p.p. 1

5001 Nova Gorica

 

Telefon: 05 3300 912

 

E-pošta: info@mostovna.com