KLUB GORIŠKIH ŠTUDENTOV & Mostovna predstavljata

MI2 & DJ JANKO

MI2 & DJ JANKO

 Ime Mi2 se na slovenski glasbeni sceni prvič pojavi v letu 1995, v eter naših radijskih in TV postaj pa se zasedba prebije s skladbo Črtica (1996), kakšno leto zatem pa potrdi svojo prisotnost na njej s skladbo Teta Estera. Po odhodu ustanovnega člana Roberta Firerja – Fikija se takratna zasedba, ki so jo sestavljali še Vojko Hlupič in Vanja Janež ter današnja člana Egon Herman in Jernej Dirnbek razide. V letih 1998 in 1999 se skupini pridružijo Tone Kregar, Robert Novak in Igor Orač Peter in skupaj posnamejo Album leta (2000), ki prinese vrsto uspešnic: Pojdi z menoj v toplice, Pa si šla, Oda gudeki, Ljubezen pod topoli, Najrajši sn pa s teboj pil, s katerimi bend postane stalni gost manjših in večjih koncertnih odrov. 

Po pozicioniranju v prvih letih delovanja zasedbe in konsolidiranju benda sledi obdobje objavljanja uspešnih albumov in skladb. V letu 2002 Mi2 izdajo Dečke s Sotle, na katerem se poleg takrat najbolj predvajane skladbe Samo tebe te imam nahajata še uspešnici Odhajaš in Ko bil sn še mali pizdun. Ves čas tudi pridno koncertirajo, letno opravijo od 40 do 50 nastopov, o pavzi pa ne razmišljajo niti v času priprav in snemanja novih izdaj.  

V letu 2006 izdajo album Dobrodošli na dvor, ki prinese skladbe Sv. Margareta, Zbudi me za 1. maj, Ti nisi ta ter priredbo Indexov Sve ove godine. Predvsem po zaslugi slednje Mi2 prvič pogledajo čez mejo – kot gostje Lačnega Franzanastopijo na koncertih v Zagrebu in Beogradu, povabljeni pa so tudi na koncert v počastitev 40-letnice skupine Indexi v Sarajevu. 

Iz albuma Rokenrol (2010), ki ga Mi2 izdajo ob 15 letnici svojega delovanja, največ uspeha požanjejo Štajersko nebo, Čakal sn te ko kreten ter Sladka kot med. V istem letu pri Založbi Litera objavijo njihovo Biografijo in Pesmarico, ob koncu leta pa se odpravijo na svojo prvo samostojno turnejo po večjih slovenskih mestih. V letu 2012 izdajo koncertni album Decibeli, na katerem je zapis njihovih koncertov iz Cvetličarne, Studia 14 Radia Slovenija in akustičnega nastopa v oddaji Izštekani. Z izdajo dočakajo svoj prvi in to kar trojni vinil, ki ga objavijo pod okriljem založbe ZKP RTV Slovenija. 

Oktobra 2014 izide njihov sedmi studijski in skupno osmi album z naslovom Čista jeba. Naslovni komad po pričakovanju postane velika uspešnica, plošča pa kljub izidu proti koncu leta najbolje prodajani album leta 2014 v Sloveniji in je kmalu ovenčana kot »zlata plošča«. Za album in skladbo Čista jeba Mi2 prejmejo nagradi cehovskega združenja Zlata piščal za najboljši album in single leta 2014. Kmalu po izidu se Mi2 odpravijo na svojo peto koncertno turnejo, v okviru katere po dvakrat napolnijo mariborski ŠTUK in ljubljansko Cvetličarno ter Celjski dom.  

Marca 2015 na premierno predstavijo dokumentarni film o skupini z naslovom »Kdo = Mi2«, režiserja Rudija Urana, s katerim pričnejo obeleževati 20. obletnico skupine Mi2. Vrhunec praznovanja je veliki koncert ob 20. obletnici v razprodani Hali Tivoli v Ljubljani, kjer Mi2 nastopijo pred več kot 7.000 obiskovalci. 

V letu 2017 se skupini pridruži klaviaturist Davor Klarič, ki postane stalni član koncertne zasedbe. Mi2 skupaj z njim zakoličijo programa v akustični in električni verziji, s katerima izmenjaje nastopajo tako po večjih festivalskih, kot po intimnejših dvoranskih koncertnih prizoriščih. V istem letu v svojem svetišču na Belem pri Šmarju posnamejo prvi dve skladbi prihajajočega novega studijskega albuma, Lanski sneg in Proklete vijolice, ustvarjanje in snemanje novih komadov pa z mnogimi vmesnimi prekinitvami traja vse do spomladi leta 2021, ko njihov osmi studijski album Črno na belem končno ugleda luč sveta. Album doživi odličen sprejem tako med kritiki kot med občinstvom. Zahvaljujoč celoletnemu delu, ustvarjanju in vajam, s katerimi si Mi2 popestrijo prisilni coronavirusni dopust, so ob normalizaciji razmer med prvimi, ki se ponovno zavihtijo na koncertni oder. 

 

 

________________________________________________________

 

VRATA: 19.30

KONCERT: 21.30

 

VSTOPNINA: 

  • ČLANI KGŠ (s potrjeno člansko izkaznico) BREZPLAČNO
  • ostali 5 €
________________________________________________________
 

UDELEŽENCE DOGODKA in OBISKOVALCE LOKALA prosimo da:
- ne prihajate bolni,
- uporabljate zaščitno masko v zaprtih prostorih,
- si razkužujete roke,
- držite minimalno varnostno razdaljo.

Ob dogodkih je vstop v prireditveni prostor dovoljen le osebam:
- s potrdilom o prebolevosti COVID-19,
- s potrdilom o cepljenju ali
- s potrdilom o negativnem testu.
 
Hvala za razumevanje in spoštovanje ukrepov!

 

MOSTOVNA

Cesta IX. korpusa 99A

5250 Solkan

Slovenija

 

Poštni naslov:

p.p. 1

5001 Nova Gorica

 

Telefon: 05 3300 912

 

E-pošta: info@mostovna.com