KLUB GORIŠKIH ŠTUDENTOV & Mostovna predstavljata

30. let KGŠ-ja: VLATKO STEFANOVSKI

30. let KGŠ-ja: VLATKO STEFANOVSKI

Vlatko Stefanovski se je rodil leta 1957 v Prilepu / Makedonija v gledališki družini. Kitaro je začel igrati pri 13 letih. V poznih najstniških letih je ustanovil skupino LEB I SOL, ki je postala eno najpomembnejših imen na glasbeni sceni nekdanje Jugoslavije. LEB I SOL so izdali 14 albumov in gostovali po vsem svetu.

Od sredine devetdesetih let je Stefanovski razvil zelo uspešno samostojno kariero. Posnel je izjemne samostojne albume, kot so Cowboys & Indians, Sarajevo, Vlatko Stefanovski trio, Kula od karti, Thunder from the blue sky itd. Sodelovanje z Miroslavom Tadićem,
na albumih Krushevo, Treta majka, Live in Belgrade in Live in Zagreb so postavili v novo luč Vlatkovo akustično kitaro in njegovo nadaljnje raziskovanje makedonske tradicionalne glasbe.

V zadnjih nekaj letih je igral in snemal po vsem svetu s številnimi vrhunskimi izvajalci, kot so Tommy EmmanuelStochelo RosenbergGibonni, Jan Akkerman, Theodosii Spassov Stefan Milenkovic, Kudsi Erguner, Bojan Z., Manu Katche, Toni Levin, Big Band Slovenske vojske in mnogimi drugimi. Njegovo zadnje delo vključuje tudi glasbo za filme, gledališče in balet.

Kot solist je Vlatko nastopal in snemal s številnimi orkestri in ansambli, kot so Londonski simfonični orkester, MDR Leipzig Simphony Orchestra, Monte Carlo Philcharmony Orchestra, orkester Tonkunstler z Dunaja, Simphonieta Orchestra iz Sophije, Slovenska filharmonična orkestra - Ljubljana, Študentski simfonični orkester iz Skopja Makedonija, Big Band FoolCool Jazz, Big Band RTV Ljubljana, Big band hrvaške HTV, Big band RTV Srbija, Orkester Big Band Slovenske vojske itd.

Stefanovski je dobro znan po svoji edinstveni kitarski tehniki in tonu. S svojim Vlatko Stefanovski trio je nastopal po vsem svetu. Leta 2007 je bil Stefanovski odlikovan z doktoratom znanosti na umetniškem področju na Univerzi sv. Kiril in Metodij / Skopje. Z družino živi v Skopju / Makedoniji in je lastnik dobro opremljenega projektnega studia z imenom Esoteria Sound Studio.

 

 

 

________________________________________________________

 

VRATA: 19.30

KONCERT: 21.30

 

VSTOPNINA:

  • ČLANI KGŠ (s potrjeno člansko izkaznico) BREZPLAČNO
  • ostali 15 €
________________________________________________________
 

UDELEŽENCE DOGODKA in OBISKOVALCE LOKALA prosimo da:
- ne prihajate bolni,
- uporabljate zaščitno masko v zaprtih prostorih,
- si razkužujete roke,
- držite minimalno varnostno razdaljo.

Ob dogodkih je vstop v prireditveni prostor dovoljen le osebam:
- s potrdilom o prebolevosti COVID-19,
- s potrdilom o cepljenju ali
- s potrdilom o negativnem testu.
 
Hvala za razumevanje in spoštovanje ukrepov!

 

MOSTOVNA

Cesta IX. korpusa 99A

5250 Solkan

Slovenija

 

Poštni naslov:

p.p. 1

5001 Nova Gorica

 

Telefon: 05 3300 912

 

E-pošta: info@mostovna.com