Kulturno umetniško društvo Morgan v sodelovanju s SIGICom, s podporo Mestne občine Nova Gorica, EZTS, GO! 2025 & Mostovna predstavljajo

PRAZNIK GLASBE

PRAZNIK GLASBE

Na letnem vrtu Mostovne se bodo zvrstili nastopi sledečih glasbenih skupin:

 

18.30 BütliLjubljana, punk-rock

Bütli so ljubljanski punk kvintet. Začetki benda segajo v leto 2009. Takrat je skupina poleg nekaj svojih komadov igrala tudi priredbe nekaterih domačih in tujih punk in r’n’r bendov. Po menjavah v postavi je nastala današnja zasedba: Andreja (glavni vokal), Mario (kitara in spremljajoči vokal), Grega (kitara ter poezija in teksti), Sayo (bas kitara in spremljajoči vokal) in Jože (bobni). Peterica je v letu 2015 posnela prvenec z naslovom TimeArt, ki je obeležil šesto obletnico obstoja benda. Na njej je izključno avtorska glasba. Bütli so doslej koncertirali po Sloveniji, na Hrvaškem in v Srbiji. S priredbo skladbe Zlobne babice žrejo dojenčke so sodelovali na albumu Pridigarji XXV - Tribute to Pridigarji.

 

19.30 ChawanGoriška, punk-pop-snthy

Dark popsynth postpunk duo s pridruženimi člani je posledica raztegljivega časa ki nastane med pacientom 0 c19 ter vmesnim vklapljanjem in izklapljanjem "panic button-a". Kršitev združevanja se sliši kot Chawan. Ajdovščina Wa.

 

20.30 Krik DisneylandaGoriška, punk

Trash punk trio kateremu je glasba terapija. 25 let obstoja dokazuje, da se da živeti tudi brez dodatnega zdravstvenega zavarovanja in brez UTD. Vrtojba - Ajdovščina Wa

 

VSTOPNINE NI !

VRATA: 18.00

ZAKLJUČEK: 22.00

 

 ____________________________________________________________

 

Praznik glasbe je del svetovne glasbene iniciative Fête de la musique, ki se je pričela leta 1982 v Parizu, od takrat pa je na seznamu že več kot 120 držav in več kot 400 mest s celega sveta, ki krepijo pomen svetovnega dneva glasbe. To je dan v letu, ko je noč najkrajša, dan pa najdaljši - idealna kulisa glasbi, da se prestavi na ulice, parke, trge, balkone in druga manj običajna mesta za muziciranje in poslušanje žive glasbe.

Tudi v slovenskih mestih, ki se skozi leta pod okriljem praznika glasbe združujejo v vedno večjem številu, bo na prvi dan poletja živahno. Uvod v poletje je vedno bil ena prvih priložnosti za brezskrbno druženje na prostem, po mesecih mrtvila in umikanja iz socialnega življenja pa je želja po glasbi in ponovnemu druženju toliko bolj izrazita.

Nova Gorica je del te glasbene zgodbe tretje leto zapored. Tudi letos bo glasba skušala na plano privabiti čim več poslušalcev. Glasbeni utrip se bo začel v popoldanskem času najprej v centru mesta in širil dobro energijo proti stičišču obeh mest, na Trg Evrope, ter na druge pričakovane in manj pričakovane lokacije. Z vsakim novim prizoriščem na trgu, v parku, na ulici in med bloki, bodo mimoidoči lahko za trenutek ali dva, pa tudi za cel popoldan, sledili ritmu in melodiji različnih glasbenih zvrsti ter s svojo prisotnostjo podprli glasbenike, ki jih bo letos več kot 200. Zato so na glasbenem prepletu dobrodošli vsi odprtega duha, ki se ne omejujejo z žanri in jih ne opredeljuje število beatov, tisti, ki jih leta žlahtijo in oni, ki v njih vidijo priložnost.

V premisi, da glasba združuje, se želimo otresti vseh omejitev, ki smo jih bili deležni v preteklih mesecih, stopiti na plano, seči onkraj mej, državnih in tistih v glavi, se povezati, sami s seboj in med nami, s sosedi, ter zopet vzpostaviti skupnost, ki je bila v zatišju. Naj bo ta dan priložnost, da se prav tam, kjer se dve mesti prepletata v eno, v en glas sliši, da smo tu, složni in pripravljeni!

 

INFO

https://www.praznikglasbe.si

FB https://www.facebook.com/events/201182428432209

E kud.morgan@gmail.com

T +386 (4)1 456 754

 

 ____________________________________________________________

 

UDELEŽENCE DOGODKA in OBISKOVALCE LOKALA prosimo da:
- ne prihajate bolni,
- uporabljate zaščitno masko v zaprtih prostorih,
- si razkužujete roke,
- držite minimalno varnostno razdaljo

upoštevajte priporočila NIJZ.

MOSTOVNA

Cesta IX. korpusa 99A

5250 Solkan

Slovenija

 

Poštni naslov:

p.p. 1

5001 Nova Gorica

 

Telefon: 05 3300 912

 

E-pošta: info@mostovna.com