Galerija Tir in študenti unikatnega oblikovanja ALUO predstavljajo

Razstava študentov unikatnega oblikovanja na ALUO: Preplet

Razstava študentov unikatnega oblikovanja na ALUO: Preplet
Študij Unikatnega oblikovanja, ki se je prvič kot samostojna smer na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje vzpostavil leta 2009, se posveča ustvarjanju in oblikovanju predvsem v steklu in keramiki. Cilj smeri Unikatno oblikovanje je ne samo izobraziti ustvarjalce , ki jih bo odlikovalo poznavanje tehnik in materialov, temveč spodbuditi razcvet individuumov, ki prispevajo k razvoju področja s svojo lastno vizijo.
 
Razstava Preplet prinaša celovit pregled nad ustvarjanjem študentk in študentov Unikatnega oblikovanja v mediju stekla in keramike. Temeljni cilj razstave je prikazati najrazličnejše osebne pristope študentk in študentov k materialu ter pregled raznovrstnih pogledov na temo Intuicija.
 
V razstavi bi zaman iskali rdečo nit, ker so pristopi razstavljajočih izrazito individualni in se jih posledično ne da ukalupit v prevladujočo smernico. Študentke in študenti suvereno združujejo pridobljeno strokovno znanje in obvladovanje materiala, v katerem ustvarjajo, ,s svojimi osebnimi zgodbami in pogledi, s čimer prepričljivo udejanijo lastno umetniško vizijo. Prav ta preplet in široka razsežnost inspiracij, ki se izraža tudi skozi multidisciplinarnost, je največja dobrina te razstave.
 
Razstavljajo: Brigita Gantar, Tamara Fras, Manja Fürst, Mojca Krivec, Filip Kulčar, Veronika Lah, Meta Mramor, Neža Skapin, Ana Ščuka, Špela Šmid, Daša Vinšek, Zala Zagoršek.
 
Mentorici: red. prof. mag. Tanja Pak, doc. Kristina Rutar
 
Vabljeni na odprtje razstave v četrtek, 9. 5. 2019 ob 20.00 v Galerijo Tir.
 
Razstava bo na ogled od 9. 5. do 25. 5. 2019.
Urnik galerije: čet // 17.00 - 19.00 & ob dogodkih na Mostovni

 

MOSTOVNA

Cesta IX. korpusa 99A

5250 Solkan

Slovenija

 

Poštni naslov:

p.p. 1

5001 Nova Gorica

 

Telefon: 05 3300 912

 

E-pošta: info@mostovna.com