13.brat, Moonlee Records & Mostovna predstavljajo

Repetitor & Jegulja

Repetitor & Jegulja

Na Mostovno v Novo Gorico se vrača beograjski garažno-rockerski trio REPETITOR, ena najbolj vročih skupin zadnjega desetletja na balkanskem polotoku, ki bo končno lahko tudi na Goršikem predstavila svoj četrti album Prazan prostor među nama koji može i da ne postoji (Moonlee Records). Koncertna poslastica za vse ljubiteljice in ljubitelje avtentične rockerske izraznosti ter distorzirane blaznosti! Za ogrevanje bodo poskrbeli JEGULJA, psihadeličen stoner rock s sedmim bobnarjem.

Repetitor

Beograjski garažni rock / post-punk trio REPETITOR je nedvomno ena najpomembnejših skupin zadnjega desetletja na Balkanu in hkrati strogo varovana skrivnost evropskega rockovskega podzemlja. S svojimi štirimi albumi Sve što vidim je prvi put (Odličan Hrčak, 2008), Dobrodošli na okean (Moonlee Records, 2012), Gde ćeš (Moonlee Records, 2016) in Prazan prostor među nama koji može i da ne postoji (Moonlee Records, 2020) se Repetitor redno zavihtijo na vrhove regionalnih lestvic najboljših albumov, so deležni izrazito pozitivnih kritik, s številnimi energetsko nabitimi koncerti, ki so nedvomno eno najmočnejših orožij skupine, pa tudi stalno širijo svojo bazo oboževalcev.

REPETITOR so postopoma oblikovali lasten prepoznaven zvok, v katerem združujejo energični rock’n’roll, post-punk in še marsikaj vmes. Na nas se zgrmi zvočni zid visoke napetosti, rafali besa, strahu, nasilja, bolečine in utesnjenosti. Na eni strani težko kontrolirani Boris psihotično reže žile na kitari in punkovsko razcefrane akorde sprevrača v orkanske, težaške rife. Na drugi je igriva in poskočna Ana-Marija, ki zlita z basom kuha postpunkovski balzam. Pokonci vse skupaj drži neukrotljiva žival za bobni Milena, ki bridko mlati kot na sodni dan.

REPETITOR je poslastica za vse ljubiteljice in ljubitelje avtentične izraznosti ter distorzirane blaznosti!

repetitor.rs
repetitor.bandcamp
facebook.repetitorbgd
instagram.repetitor_bgd

 
 
 

Jegulja

Jegulja je čudaški DIY stoner rock trio, v osnovi nastal iz članov bendov Uroš, Carnaval in Lene Kosti. Stalna člana sta kitarista Jure Gašper in Jan Kozel, na bobnih pa trenutno vztraja sedmi bobnar benda Rok Henigman. Jegulja je v letu 2020 končala svoj drugi album Exit Sandman. Prvi album Darkest Light je bil leta 2017 na 24ur.com izbran za slovenski naj album leta. Jegulja ima za sabo osem let delovanja in okoli dvesto koncertov po klubih in festivalih na Češkem, Madžarskem, v Ukrajini, Nemčiji, Avstriji, Italiji, Sloveniji in na Hrvaškem. Jegulja je bila predvozač bendov Kvelertak, Yawning Man, Philm Davea Lombarda, Nebula, Stoner Kebab, Lambda, Suzi Soprano, Britof in Omega Sun.
 
 
 

Organizacija: Kulturno umetniški klub 13. brat & Moonlee Records
Koncertni cikel Ropotarnica 13. Brata sofinancira Mestna občina Nova Gorica.
 

________________________________________________________

 

VRATA / DOOR: 21.00

KONCERT / CONCERT: 22.00

Vstopnina / Ticket price: 12 €

_________________________________________________________

 

 

Prireditev se bo odvijala na prostem.

V primeru slabega vremena se seli v notranje prostore.

 

MOSTOVNA

Cesta IX. korpusa 99A

5250 Solkan

Slovenija

 

Poštni naslov:

p.p. 1

5001 Nova Gorica

 

Telefon: 05 3300 912

 

E-pošta: info@mostovna.com