Javni sklad RS za kulturne dejavnosti in KC Mostovna

RockVIZIJE in DJ Riki

RockVIZIJE in DJ Riki

RockVIZIJE so namenjene mladinskim rock skupinam in posameznikom, ki delujejo samostojno ali v okviru šole, kulturnih zavodov in kulturnih društev iz Slovenije in zamejstva.

 Starost nastopajočih je praviloma med 14 in 30 let. Namen festivala je prikazati in nagraditi najbolj kakovostne mladinske rock skupine in s tem vzpodbuditi razvoj in kakovostno rast.

Kombo C

Šola in zasedba Kombo delujeta v okviru KUD-a Zvočni izviri pri Zvezi kulturnih društev Nova Gorica po programu, ki ga je Kaučič priredil posebej za svoje varovance, mlade glasbenike iz vse Slovenije, z namenom ustvarjati glasbo zunaj klišejev sodobne popularne produkcije in na oder Zvočnih izvirov pripeljati spontanost, ustvarjalnost in čistost glasbe. Številne glasbene projekte šole Kombo spremljajo ciklusi koncertov z domačimi in tujimi glasbeniki. In prav to medsebojno in mednarodno sodelovanje je pomembno za še večjo kakovost in odprtost društva – za nove člane, projekte in druge umetnosti.

Stara kitara

Skupino mladih rokerjev Stara kitara sestavlja pet učencev devetega razreda Osnovne šole Dornberk. Dvakrat so nastopili kot predskupina na Bevkovem trgu v okviru novoletnega dogodka ter dvakrat samostojno na koncertnem prizorišču Lakeness. Poleg tega pa še na številnih javnih dogodkih. V letu 2017 so z nagrado občinstva zmagali na ŠANS (Tekmovanju šolskih ansamblov Slovenije) v Jakobskem dolu pri Mariboru. Njihov največji dosedanji uspeh je nastop na mednarodnem festivalu AC/DC glasbe Bonfest na Škotskem, kamor so potovali na povabilo organizatorja. Njihova največja želja pa, da bi po navdihu klasičnih rokovskih ritmov svojih idolov ustvarjali lastno, avtorsko glasbo in jo tudi posneli.

Period VI.

V skupini Period VI. je svoje talente združilo pet mladeničev. Za sabo imajo že nekajletno uspešno glasbeno kariero ter nastope na domačih in tujih odrih, njihova vizija za prihodnost pa je v znamenju nadaljevanja kreativnosti in glasbenega ustvarjanja.

Žan Sedej - vokal, Tilen Fortuna - solo kitara, Blaž Ogrič - ritem kitara in back vokal, Tomaž Loštrek - bass kitara, Boštjan Vidmar - bobni

DJ Riki

RockVIZIJAM sledi after party. Na Mostovno prihaja domačim logom že dobro poznani DJ Riki, ki bo vrtel disko in rokenrol iz sedemdesetih, osemdesetih, devetdesetih in tudi komade prvega desetletja novega tisočletja. Plesno-glasbeni dogodek, ki ga ne gre zamuditi!

Povezave:

https://sites.google.com/site/kombozvocniizviri/

https://www.facebook.com/starakitara/

https://www.facebook.com/period6/

MOSTOVNA

Cesta IX. korpusa 99A

5250 Solkan

Slovenija

 

Poštni naslov:

p.p. 1

5001 Nova Gorica

 

Telefon: 05 3300 912

 

E-pošta: info@mostovna.com