Mostovna

Rodoljubac, Tminski madrigalisti & The Death Valley

Rodoljubac, Tminski madrigalisti & The Death Valley

V soboto, 21. oktobra 2023 se zgodil pravi avtohtoni tminski rock'n'roll večer s skupinama Rodoljubac in Tminski madrigalisti, za uvod pa bodo poskrbeli "veseli dolinarji" The Death Valley.

Rodoljubac

Kostumizirani show, ki so ga gojili v zgodnjem obdobju, je z leti ovenel in odpadel, glasba se je skristalizirala v brezkompromisni, trdi rock'n'roll z vplivi punka, rocka in metala. Njihovi nastopi so vedno razgibani, nepredvidljivi, polni spontanega humorja, predvsem pa energični.

 

Tminski madrigalisti

Tminski madrigalisti so pričeli z delovanjem leta 1996. Gojijo fantovsko zborovsko petje, ki ga občasno spremljata kitara in flavta. Glasba je v celoti avtorsko delo in precej spominja na ljudsko, parodija in humor sta pomembni prvini njihovega izraza. Besedila, ki so napisana v tolminskem narečju – tminščini, večinoma govorijo o dogodkih iz vsakdanjega življenja in zgodovine, kar nekaj pa je takih, ki opevajo kar madrigaliste same.

 

The Death Valley

The Death Valley je glasbena skupina ki je začela z ustvarjanjem leta 2021/2022 v času covida. Njeni člani Brdonč in Kovač (kitare) ter samoRok (bas) so se dobivali pri Gusaku (bobni) doma. Želja in zagnanost vseh sta poskrbeli, da so še istega leta posneli prvi album - Zgodbe iz doline, vokale pa so "posodili" pevci iz drugih skupin, saj skupina do pred kratkim ni imela vokalista, ki bi redno sodeloval z njimi. Sedaj se jim je pridružil Shark (vokal). Pesmi se dotikajo resničnih tem vsakdana navadnih smrtnikov iz doline in okoliških krajev, kjer je rock'n'roll doma in s skupino ga bodo ohranjali dokler indijska krava ne spleza na drevo.

 

MOSTOVNA

Cesta IX. korpusa 99A

5250 Solkan

Slovenija

 

Poštni naslov:

p.p. 1

5001 Nova Gorica

 

Telefon: 05 3300 912

 

E-pošta: info@mostovna.com