Mostovna predstavlja

Klubski maraton radia Študent na Mostovni: Samuel Blues, China Traffic, Maskardh.

Klubski maraton radia Študent na Mostovni: Samuel Blues, China Traffic, Maskardh.

Uvod v novo klubsko sezono Mostovne s Klubskim maratonom radia Študent!

 

 Letos Mostovna otvarja svojo klubsko sezono s koncerti Klubskega maratona radia Študent.

Turneja Klubski maraton 2018, ki bo trajala od sredine septembra do prvega petka v novembru, bo maratonce popeljala po klubovju vsevprek Slovenije in jih na koncu strnila za skupni veliki finale v Ljubljani. 

Klubski maraton je akcija Radia Študent, ki odpira prostor za prodor na sceno še neuveljavljenim alternativnim glasbenim skupinam in posameznikom ter s tem spodbuja domačo alternativno glasbeno produkcijo. Prvič je potekal leta 2001 in odtlej se vsako leto na podlagi natečaja izbere šest izvajalcev, ki se podajo na turnejo po različnih klubskih centrih v Sloveniji. Glavno poslanstvo Klubskega maratona je izpostavljanje ustvarjalcev, ki šele prodirajo na sceno, in podpora njihovim kreativnim talentom ter ambicijam za nadaljnji glasbeni razvoj. »Klubski maraton je bil pred osemnajstimi leti zastavljen kot naslednik projekta Novi rock, ki je od leta 1981 oral ledino na področju alternativne glasbe. Potem se je zaradi različnih okoliščin preoblikoval v turnejo, kakršno poznamo danes. Spreminjal se je kvantitativno, da se je večalo število klubov, v katerih izbrane skupine nastopajo. V osnovi pa je njegovo poslanstvo ostalo isto. Radio Študent preko razpisa izbere mlade, širši in tudi strokovni javnosti velikokrat neznane skupine, ki se izkažejo kot dovolj suverene za nastop tako na koncertnem terenu kot v radijskem etru. Naša želja je, da se izbrane skupine predstavijo v čim več različnih prostorih v Sloveniji, ki se ukvarjajo s kulturo in glasbo, ki sta sorodni kulturni in glasbeni politiki Radia Študent,« je dejal glasbeni urednik Radia Študent Žiga Pucelj.

http://www.sigic.si/letosnji-klubski-maraton-rs-z-rekordnim-stevilom.html

SAMUEL BLUES

Samuel Blues oz. Samo Pivač se giblje po domači glasbeni sceni že od leta 2012. One-man umazani blues projekt vse bolj zapolnjuje in nadgrajuje medgeneracijski manko, ki ga je prineslo slovo legendarnega dua Incurabili.

https://www.youtube.com/watch?v=Dgga-N7HBVs

 CHINA TRAFFIC

China Traffic prihaja iz garaž pod Kamniško-Savinjskimi Alpami, glasba benda pa spominja na pretekle maratonce, kot so We Can’t Sleep at Night, Barely Modern in Blue Town’s Radio. 

 

MASKARDH

 Maskardh so crossover death metal tehničarji z vseh vetrov. 

https://www.youtube.com/watch?v=9AHR0nU_Ruw

 

MOSTOVNA

Cesta IX. korpusa 99A

5250 Solkan

Slovenija

 

Poštni naslov:

p.p. 1

5001 Nova Gorica

 

Telefon: 05 3300 912

 

E-pošta: info@mostovna.com