Mostovna

Smedja in Smetke, Rogna, Dead Corcoras

Smedja in Smetke, Rogna, Dead Corcoras

Nemilostni tempo, strastna besedila, visceralno doživetje, katarza in uporniška drža - vse to se bo zgodilo na Mostovni, kjer bo glavno krmilo prevzel powerviolence hardcore čarodej Smedja in Smetke skupaj z italijanskimi Rogna ter novomeškimi Dead Corcoras.

Cheers and beers, gore and more!

SMEDJA IN SMETKE

powerviolence-hardcore // SI
 
Smedja in Smetke je enigmatični powerviolence hardcore čarodej, ki do svoje obisti uteleša DIY pristop k ustvarjanju. Oborožen le s kitaro, grlom in kirurško natančno ritem mašino melje vse pred sabo v prah. Smedja jadra nekje med vsemi ekstremenjšimi odvodi kitarske glasbe, največkrat pa se zasidra in išče vzporednice ravno v bistvu svojega žanra, starih hitrih hardcore zasedb osemdesetih in devetdesetih.

 

ROGNA

powerviolence // I

Rogna je powerviolence skupina iz Padove v Italiji. Zasedba je bila ustvarjena kot noisecore skupina leta 2017 in se sedaj nagiba bolj fastcore naravnanosti in se nekoliko razlikuje kot na samem začetku. Oder so si med drugimi delili z skupinami Repulsione(IT), SLOI(IT), Golpe(IT), Double me(IT), EXISTENCE (SW).

 

DEAD CORCORAS

grindcore // SI

Dead Corcoras so priplavali leta 1999. Štirje modeli iz Novega mesta so ga žagali, kot so najbolj znali-crust punk ala Hiatus, Doom... Januarja 2000 posnamejo demo "F.C.A.G.W.A.C.". Istega leta se zgodi prvi koncert v nekem disko klubu v Železnikih, vendar ga tamkajšnji šminkerji kmalu prekinejo in koncert se nadaljuje v legendarnem Petek 13. Veliko koncertov je bilo odigranih, od tega precej z Dickless Tracy in Aktivno propagando. Ansambel se leta 2004 razpade in ostane kot one man bend (studio) nekaj časa. 15 let kasneje se momci ponovno zberejo kot Dead corcoras z novimi člani, starega šlager pjevača pa so zaradi prekomernega pitja prisiljeni odstraniti iz benda. Glasba je v tem času doživela nekaj sprememb, vendar je ostala zvesta istemu žanru, a precej bolj downtuned.

 

MOSTOVNA

Cesta IX. korpusa 99A

5250 Solkan

Slovenija

 

Poštni naslov:

p.p. 1

5001 Nova Gorica

 

Telefon: 05 3300 912

 

E-pošta: info@mostovna.com