KGŠ in Mostovna predstavljajo

Tabu & Time Keeper

Tabu & Time Keeper
TABU
se je zgodil maja 1998, ko je iz kar nekaj lokalnih bendov zrasla druščina podobno mislečih, enako dišečih in po odru hrepenečih mladostnikov.
 
Nepričakovan in presenetljiv uspeh priredbe na lokalnih radijskih postajah je sprožil željo po lastnem ustvarjanju. Skladbe, kot so Dobra vila, Tabu, Lahko sem srce in druge skupaj s prodanih več kot 25.000 izvodov albuma, so skupino ekspresno izstrelile v sam vrh takratne pop rock scene. Vse se je začelo odvijati s presenetljivo hitrostjo, nastajali so novi komadi, še boljši in uspešnejši. Angel, Ocean, Divje ... Tabu se ni več ustavil. Leta 2005 skupina doseže svoj vrhunec z velikim koncertom in za tiste čase ter slovenske razmere izjemnim uspehom ob razprodani hali Tivoli v Ljubljani.
 
Skupini se kmalu zatem pridruži nova pevka Tina Marinšek in klaviaturist Aleš Beriša. Naslednja leta so ustvarjalna bomba. Nastanejo nepozabne pesmi, kot so Oblak za dva, Poljubljena, Nekoč nekje, Pesek in dotik, Hvala za ribe ... Za piko na i leta 2014 sledi najlepši in popolnoma razprodan koncert v Ljubljanskih Križankah, kjer je skupina sodelovala tudi s simfoničnem orkestrom RTV Slovenija.
 
Spomladi 2016 se pridruži pevka Eva Beus. V naslednjih mesecih sledi neverjetna medijska pozornost in podpora vseh, ki imajo radi Tabu. Po singlu »Greva dol« se skupina odpravi na zelo uspešno koncertno turnejo. V istem letu letu nastane čudovita plošča »Nabiralka zvezd« in zgodba se nadaljuje. Skupina v novi zasedbi do leta 2020 odigra preko 150 koncertov in z različnimi sodelovanji in projekti (orkester slovenske policije, simfonični orkester RTV Slo, Izštekani, celovečerni dokumentarni film »Zgodba za jutri«, koncert Stožice Ljubljana ...) utrjuje in nadaljuje bogati že več kot 21-letni glasbeni opus. V letu 2020 skupina Tabu pripravi prvi DRIVE - IN koncert v zgodovini Slovenije, kot odgovor na karanteno in prepoved zbiranja ljudi na javnih prireditvah, zaradi pandemije korona virusa.
 
V januarju 2022 je izšel nov singel in videospot z naslovom Zmaji.
 
 
 
 
 
 
TIME KEEPER
je mlad power trio iz kreativne cone Vrtojba na Goriškem. Zasedba je nastala v času drugega koronskega vala (april 2021) z željo po raziskovanju in ustvarjanju preproste, udarne a hkrati jazzovsko sočne avtorske glasbe. Pri tem poskušajo ostati odprti do večine žanrov, ki izvirajo iz bluesa, ter tako ohranjajo širok spekter glasbe, ki jo ustvarjajo. 
 
Jaša Krkoč - Guitar, vocals
Andrej Batič - Bass, vocals
Jaka Podgornik - Drums 
 
 

________________________________________________________

 

VRATA: 21.00

PRIČETEK: 22.00

Vstopnina: PROST VSTOP (člani KGŠ) // 10 € (ostali)

________________________________________________________

 

Prireditev se bo odvijala na prostem.
V primeru slabega vremena se seli v notranje prostore.

 

 

MOSTOVNA

Cesta IX. korpusa 99A

5250 Solkan

Slovenija

 

Poštni naslov:

p.p. 1

5001 Nova Gorica

 

Telefon: 05 3300 912

 

E-pošta: info@mostovna.com