Mostovna,13.brat webzine in Moonlee Records predstavljajo

The Homesick

The Homesick

THE HOMESICK (nizozemska)

Po hvalospevih, ki so še tedne po njihovem nastopu na lanskoletnem festivalu MENT Ljubljana krožili med domačimi sladokusci, se v okviru evropske turneje, na kateri predstavljajo prvenec 'Youth Hunt' (Subroutine Records, 2017), v Slovenijo vračajo podeželski nizozemski mulci The Homesick. Doza nebrzdanega zaprašenega indie-pop-rocka direkt v žilo!

.....................................
Če ste se kdaj potikali po severu Nizozemske in zašli v mestece Dokkum, ste najbrž res imeli srečo. Bolj verjetno pa se je z vami samo pozabaval vaš navigacijski sistem. Domotožja po Dokkumu tako pri vas najbrž ni iskati, je pa kraj sicer dom treh mladcev, ki so se bržkone iz naklonjenosti rodni grudi poimenovali kar »Domotožni«. Pa vendar iz njihovega navihanega in nebrzdanega indie popa ne veje prav nikakršna tužnost. Mulci iz nizozemskega podeželja, ki se na široko izogibajo pretirano spoliranim produkcijam sodobnega popa, v svojem izrazu gojijo afiniteto do popa fotrov kova The Beatles, popa kot sredstva za pobeg pred ruralnim dolgčasom, kot odprtokodnega orodja v rokah mladostniške domišljije.

Od izida prvega EP-ja pred tremi leti, ko fantje še niso bili dovolj stari, da bi si sami naročili pivo, pa je ta pop postal tudi malce bolj drzen in hrupen, skratka bolj naklonjen eksperimentu. Zrelejši pristop je fantom že prinesel hvalnice v nizozemskih in britanskih medijih. Pri založbi Subroutine Records lani izdan prvenec 'Youth Hunt' je trojki odprl nova vrata in jih pognal na evropske odre, v okviru nove evropske turneje pa bodo po lanskoletnem nastopu na festivalu MENT Ljubljana ponovno obiskali Slovenijo.

....................................
https://thehomesick.bandcamp.com/


https://www.facebook.com/TheHomesick/

...................................


...............................

Kulturno umetniški klub 13. BRAT v letošnjem letu zaganja nov koncertni cikel Ropotarnica 13. brata, v okviru katerega bo v sodelovanju z Moonlee Records v Novi Gorici organiziral koncerte žanrsko raznovrstnih domačih in tujih glasbenih skupin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MOSTOVNA

Cesta IX. korpusa 99A

5250 Solkan

Slovenija

 

Poštni naslov:

p.p. 1

5001 Nova Gorica

 

Telefon: 05 3300 912

 

E-pošta: info@mostovna.com