Mostovna predstavlja

The Star Time Playboys

The Star Time Playboys

The Star Time Playboys so zasedba, ki aktivno deluje od leta 2015, v svoji instrumentali mešanici pa združujejo vplive swinga, surfa, countryja, bluesa in sorodnih zvrsti. Trio sestavljajo Urban Zotel na kitari iz Žalca in kranjčana Grega Copek na bobnih in Boštjan Copek na kontrabasu.

The Star Time Playboys so nastali konec leta 2015 in že februarja v naslednjem letu izdali svoj prvi single »I'm Surfish«, ki je bil uspešna napoved tega kar se je zgodilo le nekaj mesecev kasneje. Iz banda, ki je le nekajkrat igral skupaj, so postali band, ki ga cenijo tudi v tujini, tako v Evropi kot v Ameriki. Za band, ki črpa svojo glasbo iz ameriške glasbe je to verjetno največji kompliment.

Svoj prvenec »It's Star Time!« so prvič predstavili čez mejo v sosednji Avstriji na festivalu Rollin' Dudes, ki vsako leto gosti najbolj znane rockabilly skupine. Svojo vinilno izdajo so predstavili nekoliko kasneje, in sicer na Rockin' Riviera Weekenderju, lani v Portorožu. Njihov nastop je napovedal sam Hipbone Slim, pevec, kitarist in avtor britanske skupine Hipbone Slim & The Kneetremblers.

Preden se je Urban, kitarist in vodja skupine, prvič odpravil čez lužo so odigrali še en večji koncert na trgu Bana Jelačiča v sklopu festivala Vintage Zagreb.
Po vrnitvi iz Amerike in tamkajšnjemu srečanju s svojimi idoli TK Smithom (ex. Big Sandy & The Fly-Rite Trio), Junior Watsonom, Kidom Ramosom in Tommyjem Harkenriderjem, se je skupina s polno paro vrgla v vaje in delo.

Pri založbi Martin's Garage izdan 7" EP vinil Orange County Session, ki sta ga v Kaliforniji posnela Urban in Tommy Harkenrider, izdelek pa je že na voljo na koncertih.

The Star Time Playboys so:
Urban Zotel - kitara
Boštjan Copek - kontrabas
Grega Copek – bobniNekaj skladb:

https://www.youtube.com/watch?v=t7dqY2iFH3A

https://www.youtube.com/watch?v=77XCZCnHb54

https://www.youtube.com/watch?v=5tKi7IojTCA

Facebook

https://www.facebook.com/startimepboys/

 

 

MOSTOVNA

Cesta IX. korpusa 99A

5250 Solkan

Slovenija

 

Poštni naslov:

p.p. 1

5001 Nova Gorica

 

Telefon: 05 3300 912

 

E-pošta: info@mostovna.com