Mostovna

The Voodoo House, Neverend, Tunel Vizija, Anti Recesija, Nabla X & more...

The Voodoo House, Neverend, Tunel Vizija, Anti Recesija, Nabla X & more...

Mostovna Open Air #01 bo svojo luč sveta ugledal 21. junija na sam "dan praznika glasbe" in bo živahen dodatek poletnemu festivalskemu koledarju. Na prenovljenem odru Mostovne bodo nastopili glasbeniki in umetniki iz domačega okolja ter hkrati tudi uveljavljena internacionalna imena, ki bodo ustvarili edinstveno mešanico kulturnih in glasbenih doživetij za obiskovalce to poletje!

THE VOODOO HOUSE

The Voodoo House so se združili, da bi prepih na slovenski glasbeni sceni naredili.
 
Aleš Valentinčič - kitara
Sebastjan Elersič - vokal
Andrej Ipavec - bobni
Simon Kovač - kitara in vokal
Rok Verdenik - bas

 

NEVEREND

Neverend je punk-rock skupina iz Nove Gorice. Začetki skupine segajo nekako v leto 2001, ko je trio goriških glasbenikov pričel igrati po bližnjih prizoriščih. Kasneje se je zasedba večkrat preoblikovala, pridružil se jim je najprej dodaten kitarist, kasneje še trobentač. Danes bend sestavljajo štirje člani: bobnar, glavni vokalist in basist ter dva kitarista.
Leta 2010 so s skladbo Smoke & smile, ki je mešanica melodičnega punka in reggaeja, sodelovali na kompilaciji Od Soče do Korna Vol.2. (Mostovna. 2010), 2014 pa s Kje je pomen in I Said Go na kompilaciji Punk Rock Val 2014.
2014 je skupina v samozaložbi izdala svoj prvenec z naslovom Nothing is Complete[4] ter nanj uvrstila 12 avtorskih komadov in eno priredbo. Album je izšel kot d.i.y. izdaja, za virtualno izdajo pa je poskrbela platforma Založba punk portala[5]. Album se ponaša z zvoki kalifornijskega punka, ki ga včasih spremljajo zvoki trobente.
Aprila 2020 so Neverend izdali nov album z imenom Binded, na katerem je 13 avtorskih skladb.

 

TUNELVIZIJA

Tunelvizija so štirje glasbeniki, ki so igrali v večih različnih skupinah v preteklosti. V skupini igra Miha Gerzej na kitaro, ki je bil član skupin Trdživi in igra v Ekstreme Smoke 57. Gaber Igličar bobni, prav tako igra v skupini Ekstreme Smoke 57. Dean Gnezda je sodeloval v skupinah Low Punch, The Hoax Program, medtem ko je Boštjan Čebron na kitari in vokalu igral v skupinah Slabi Letni, Straightforward in Summer's gone.
Skupina Tunelvizija je nastala marca 2023. Tunelvizija predstavlja kombinacijo starega in novega panka z družbeno ter politično kritičnimi besedili. Njihova glasba se odlikuje po dinamičnem in melodičnem punk zvoku.

 

ANTI RECESIJA

Anti Recesija je udarni punk kvartet iz Branika. Njihova glasba ostaja hitra, surova in drzna ne glede na leta!

 

NABLA X

Nabla X so mešanica alter rocka, post-punka in ščepca melanholije novega vala. Barvita in malo retro.

 

& more...

 

MOSTOVNA

Cesta IX. korpusa 99A

5250 Solkan

Slovenija

 

Poštni naslov:

p.p. 1

5001 Nova Gorica

 

Telefon: 05 3300 912

 

E-pošta: info@mostovna.com