Mostovna

We trust... Tomotov memorial

We trust... Tomotov memorial

Tradicionalni Tomotov memorial, na katerem bodo kitare zaškripale in bobni pobesneli v spomin legendarnemu novogoriškemu pankerju, ki je pustil pečat!

Wasserdicht

(hardcorepunk, Ormož)

Ormoška hardcore zasedba Wasserdicht ki je bila ustanovljena leta 1990, se po daljšem premoru ponovno vrača z novim materialom, ki ga bo predstavila tudi na Mostovni. V načrtu je tudi novi album, ki se bo pridružil njihovim izdajam in najbolj odmevni izdaji splitu LPju z goriškimi Scuffy Dogs. Zaigrali bodo v prvotni postavi, ki je na odru ni bilo moč videti že več kot 20 let.

 

G.U.B.

(punk, Ljubljana)

Gužva u Bajt je punk band iz Ljubljane. Sledijo punk idealom, v katerih vidijo alternativo bogatim pussy punk bandom in političnim aktivistom. Skozi nastope in posnetke skušajo predstaviti svoj način pogleda na svet, ki je vse prej kot upoštevanje pravil, političnih idealov. Kot sami pravijo: »Naše ustvarjanje ne cilja na spreminjanje družbe, temveč je le odraz našega uživanja v življenju in stvareh, ki jih radi počnemo«.

Na sceni so že od leta 2004 in do sedaj so izdali tri albume, prvega pod imenom 'Gužva u bajt' (leta 2005), drugega 'Nikad pankera od nas' (leta 2009) ter tretjega 'Mozak nam je pun' (2014). Do sedaj so odigrali že veliko koncertov po celi Sloveniji. Predstavili so se tudi drugod - od Avstrije, Hrvaške, Italije ter Srbije. Na omenjenih koncertih so oder delili tudi z vodilnimi predstavniki punk scene kot so UK SUBS, The Business, Angelic Upstarts, Los Fastidios, the Exploited, the Last Resort, K.B.O, Trula koalicija, Kud Idijoti…

 

Dead Town Dogs

(raw rock, Ljubljana)

Dead town dogs energični Rock´n´Roll trio surov hybrid avtorske glasbe nekje s stilu do leta 2000. Začetki benda segajo v leto 2012 takrat kot glasbeni projekt kasneje pa so še istega leta nastopili na festivalu Ethno histeria pod imenom Prepečenci, kasneje pa v angleški različici The Rusks. Prav zaradi nepoznavanja in težke izgovorjave takratnega imena benda ter tudi kadrovskih sprememb so se odločili za novo ime.

Band Dead town dogs (ex The Rusks) je igral na različnih koncertnih prizoriščih po Sloveniji, izdal 2 studijska albuma, ter že pripravlja avtorske pesmi za tretji album.

 

 

 

MOSTOVNA

Cesta IX. korpusa 99A

5250 Solkan

Slovenija

 

Poštni naslov:

p.p. 1

5001 Nova Gorica

 

Telefon: 05 3300 912

 

E-pošta: info@mostovna.com