Mestna občina Nova Gorica, KUD Morgan & Mostovna

Vštekani bandi: Zasvoj & DDoS

Vštekani bandi: Zasvoj & DDoS

Pridite in se pridružite nam na spektakularnem dogodku ob prazniku glasbe v Novi Gorici, ki se bo odvijal čez cel dan! Prepustite se glasbenim vibracijam, ki bodo preplavile prizorišče na Mostovni, in se pripravite na nepozaben večer z vštekanimi bandi. Pričnemo ob 15. uri z dnevom odprtih vrat – tolkala z mentorjem Lucijanom Kodermacem in ob 18. uri, ko bosta skupini Zasvoj in DDoS prevzeli oder ter vas popeljali na razburljivo glasbeno potovanje.

Dan odprtih vrat – tolkala z mentorjem Lucijanom Kodermacem

Spoznajte osnove igranja tolkal in izpopolnite svoje spretnosti pod vodstvom izkušenega tolkalca Lucijana Kodermaca. Ne glede na raven znanja, ta brezplačni dogodek je namenjen vsem, ki čutite strast do tolkal. Dogodek poteka od 15. do 20.ure.

 

Zasvoj

(Rock'n roll-punk-rock-grunge-ska, NG)

 

DDoS

(gaijin / elektro rock, NG)

Komadi za DDoS nastajajo že od leta 2016, kot petčlanska mešanica novih in že znanih obrazov pa je bend zaživel 2022. Igrajo gaijin rock; elektro rock s simfoničnimi elementi in pridihom japonske pop kulture. Tokrat bodo predstavljali dele svojega prvega albuma "Zero Requiem", ki bo sneman v prihodnjih mesecih.

 

O Prazniku glasbe

Tudi glasba ima svoj dan. Praznik z veliko začetnico. S Praznikom glasbe se Slovenija pridružije priznani mednarodni iniciativi ‘Fête de la Musique’, ki poteka v več kot 120 državah in 400 mestih po celem svetu. Slovenski Praznik glasbe je kulturni dogodek usmerjen v promocijo slovenske glasbe in njenih ustvarjalcev, promocijo žive glasbe ter vzpostavljanju odnosa tišina – glasba. Je enodnevni festival, na katerem se na zunanjih prizoriščih v mestu predstavijo tako ljubiteljski kot poklicni glasbeniki različnih žanrov.

Festival ‘Fête de la Musique’ se vsako leto odvija na dan poletnega solsticija, 21. junija, in že od prve edicije leta 1982 izpostavlja pomen raznolikost glasbene kulture za ohranitev in razvoj lokalnega, regionalnega in svetovnega kulturnega bogastva in tradicij. Zaradi žanrske raznovrstnosti in odprtega značaja Praznik glasbe predstavlja odlično popestritev bogatega kulturnega in družabnega dogajanja v starem mestnem jedru tako za domačo publiko kot tudi za turiste, ki jim nudimo edinstven vpogled v slovensko glasbeno kulturo. Ker Praznik glasbe izpostavlja pomen živih glasbenih nastopov stremimo k temu, da se na ta dan na čim večjem prostoru, čimveč prizoriščih ne predvaja glasba iz zvočnikov. Tudi izvajalci na ta dan praviloma nastopijo raje brez kot z ozvočenjem in izkoriščajo akustiko prostorov.

 

MOSTOVNA

Cesta IX. korpusa 99A

5250 Solkan

Slovenija

 

Poštni naslov:

p.p. 1

5001 Nova Gorica

 

Telefon: 05 3300 912

 

E-pošta: info@mostovna.com