GALERIJA TIR PREDSTAVLJA

Nina Baznik in Žiga Trontelj: Particles / Delci

Nina Baznik in Žiga Trontelj: Particles / Delci

Nina Baznik in Žiga Trontelj: Particles / Delci
 
Nina Baznik (1994, Ljubljana) je leta 2017 diplomirala na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani. Med študijem se je izobraževala tudi na Akademiji likovnih umetnosti v Zagrebu, smer Animacija in opravljala prakso v oblikovalskem podjetju Quimera Disseny v Španiji. Trenutno nadaljuje magistrski študij na ALUO, smer Video in novi mediji. Leta 2018 je bila štipendistka Mednarodnega festivala računalniških umetnosti (MFRU) in razstavljala na skupinski razstavi Sladke barve/Sweet Colours v sklopu Laboratorija svetlobne gverile. Istega leta je razstavljala tudi na mednarodnem video-festivalu Narave 15 v Bežigrajski galeriji 2.
 
Žiga Trontelj je leta 2019 diplomiral na Fakulteti za računalništvo in informatiko v Ljubljani. Tekom študija je sodeloval pri dveh interdisciplinarnih projektih, pri katerih je imel možnost povezati računalništvo z umetnostjo in športom. Trenutno dela Software Engineering pripravništvo pri Uniplaces v Lizboni, Portugalska.
 
Znanja iz različnih področij sta združila v projekt Particles / Delci, ki je interaktivna inštalacija, ki za svoje delovanje uporablja Kinect in Processing. Delo je abstraktna reprezentacija ljudi in njihove interakcije, ki vzpostavlja sodelovanje med obiskovalci in umetniškim delom. Brez gledalca inštalacija ne deluje. Njen namen je, da spodbudi sodelovanje gledalca ter sodelovanju gledalcev med seboj. V programu Processing so spisane akcije, ki jih preko Kinectovega zaznavanja sprožajo udeleženčeve geste ali dejanja. Inštalacija spada v generativno umetnost, koda pa je tista, ki inštalacijo poganja in ustvarja.
 
Vabljeni na odprtje razstave v četrtek, 20. 2. 2020 ob 20.00 v Galerijo Tir.
 
Razstava bo na ogled od 20. 2. do 14. 3. 2020.
Urnik galerije: čet // 17.00 - 19.00 & ob dogodkih na Mostovni

MOSTOVNA

Cesta IX. korpusa 99A

5250 Solkan

Slovenija

 

Poštni naslov:

p.p. 1

5001 Nova Gorica

 

Telefon: 05 3300 912

 

E-pošta: info@mostovna.com