Mostovna na prostem predstavlja

Miran Ipavec: Avtoštoparski maraton - 42 držav v 500 urah

Miran Ipavec: Avtoštoparski maraton - 42 držav v 500 urah
Miran Ipavec iz Kanala ob Soči spada s svojimi 510.650 preštopanimi kiliometri, z Avtoštoparskim muzejem in potopisnimi knjigami med najbolj prepoznavne evropske avtoštoparje. Zadnjih nekaj let svoje 36-letne avtoštoparske kariere se posveča posebni zvrsti potovanj - tekmovalnemu avtoštopu. Pohvali se lahko z 10 obiskanimi državami v enem dnevu, z 31 državami v 10 dneh, odmeven pa je bil tudi njegov obisk 7 evropskih prestolnic na črko B (3.900 km) v 4 dneh in 13 urah. Njegov lanskoletni rekord, ko je v manj kot 500 urah preštopal 42 evropskih držav, verjetno nikoli ne bo izboljšan, saj svet nikoli ne bo več tak, kakršen je bil.

Knjiga Avtoštoparski maraton - 42 držav v 500 urah, je nazoren prikaz 17.340 kilometrov dolgega potovanja v aprilu 2019, ko je avtor knjige z avtoštopom obiskal razen štirih otoških držav in Portugalske vse preostale evropske države. Vsak dan je zgodba zase, opremljena s tremi grafikoni in opravljeno potjo na zemljevidu tistega dne. Knjiga je bogato opremljena z 250 fotografijami in 4 tabelami o 211 voznikih in njihovih osnovnih podatkih. Zgodbe se berejo kot leposlovje, dajo pa veliko koristnih informacij vsem popotnikom ali pa obujajo spomine tistim, ki so na odsekih te poti že bili. 
Cena knjige je 23 evrov, na predstavitvah 20.
 

_________________________________________________________________________

Vrata: 16.00

Pričetek predstavitve: 20.00

VSTOP PROST!

___________________________________________________________

Pri izvedbi dogodkov bomo upoštevali vse predpise za preprečevanje širjenja koronavirusa.

Z novimi ukrepi, ki dovoljujejo omejeno število ljudi na dogodku, se za izvedbo le teh moramo držati:
max 50 oseb,
- udeleženec dogodka nam na vstopni točki posreduje: ime in priimek, naslov stalnega prebivališča in kontaktno telefonsko številko; če to zavrne mu vstopa na prizorišče ne moremo omogočiti (podatki se bodo shranili za 30 dni izključno za potrebe NIJZ).

UDELEŽENCE DOGODKA in OBISKOVALCE LOKALA prosimo da:
- ne prihajate bolni,
- uporabljate zaščitno masko v zaprtih prostorih,
- si razkužujete roke,
- držite minimalno varnostno razdaljo.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MOSTOVNA

Cesta IX. korpusa 99A

5250 Solkan

Slovenija

 

Poštni naslov:

p.p. 1

5001 Nova Gorica

 

Telefon: 05 3300 912

 

E-pošta: info@mostovna.com