Mostovna predstavlja

20. obletnica shoda za Mostovno

20. obletnica shoda za Mostovno

20. obletnica shoda za Mostovno in v spomin prvemu direktorju zavoda Masovna Tomaža Ljubiča skozi film, fotografije in glasbo. Se vidimo v KC Mostovna 29. septembra 2017 po 21. uri.

V letošnjem letu obeležujemo dvajseto obletnico shoda za Mostovno, ki se je odvijal 7. marca 1997. En izmed ključnih akterjev za shod in v fazi pridobivanja prostorov KC Mostovna, je bil Tomaž Ljubič, prvi direktor Zavoda Masovna, ki je ob prevzemu prostorov tudi podpisal pogodbo s takratnim županom Mestne občine Nova Gorica. V spomin na Tomaža in na shod bo 29. septembra 2017 v KC Mostovna od 21.00 program, ki se bo začel ob 21.30 s projekcijo filma o prenovi Mostovne. Po filmu si boste lahko ogledali posnetke iz shoda, ob 22.30 pa se začne glasbeni del programa, na katerem bojo nastopili Damin Gambit, Ajdovci The Hoax Program in 100G'S, rock'n'roll iz MKNŽ. Ogledali si boste lahko tudi manjšo razstavo s fotografijami, ki so bile posnete na shodu. Vljudno vabljeni!

The Hoax Program

Zasedbo The Hoax Program iz Ajdovščine sestavljajo na področju domače glasne in kritično zaverovane glasbe prekaljeni člani, ki so delovali v zasedbah Low Punch, Summer's Gone, Up John, Iamdisease, Real Life Version in Elodea. Za uraden začetek delovanja skupine The Hoax Program pa štejemo leto 2007, ko so se odločili nadaljevati z glasbenim ustvarjanjem prav tam, kjer se je končala zgodba njihove prejšnje zasedbe Low Punch.

Toda s spremembo imena v The Hoax Program je njihov hardcore spremenil obliko in postal bolj rokenrolersko vrteč, širšo glasbeno sliko pa so nadgradili še z elementi math in stoner rocka ter novega vala britanskega heavy metala. A čeprav se je glasbena podoba The Hoax Program spremenila, ostajajo ideali in kritičen pogled na družbeno in politično dogajanje, ki jih prinaša plošča The Hoax Program - II (2011, Založba Radia Študent - ZARŠ), isti. Le z drugih zornih kotov in z drugimi glasbenimi prijemi jih obravnavajo.

The Hoax Program, udeleženci Klubskega Maratona 2011, so leta 2008 v samozaložbi izdali svoj prvenec Lost Songs, Forgotten Melodies, energična plošča II (2011, Založba Radia Študent - ZARŠ), na kateri se v 28 minutah in 23 sekundah zvrsti vseh njenih 11 pesmi, pa je njihov drugi album.

The Hoax Program so:

Dean Gnezda - vokal
Radovan Lozej - kitara
Jani Jež - kitara
Ivo Lozej - bas
David Stibilj - bobni

 

Damin Gambit

Skupina Damin gambit je nastala leta 1986. Kot srednješolski bend so leta 1987 v ljubljanskem studio Metro posneli prvo skladbo Janez povej. Sledila so leta prekinjenega delovanja zaradi vojaških obveznosti, po letu 1990 pa je skupina redno nastopala vse do leta 2001, ko so zadnjič igrali v Ajdovščini.

Stilsko in idejno je skupina črpala iz novovalovskega pop-rocka iz konca 80-h, je pa začetek 90-h in pojav grunge-a pri njih (in s tem zvokovna vrnitev v sedemdeseta), nedvomno vplival na zvok skupine Damin gambit.

V tem obdobju so izdali dva albuma (Damin gambit in Luna iz vode), tretjega pa delno posneli. Koncertirali so v glavnem v Sloveniji, od majhnih klubov pa do ljubljanskih Križank in raznih festivalov, kot na primer Rock Otočec...

Zasedba se v tem obdobju ni kaj veliko spreminjala.
Stalni člani so:

Aleš Faganelj - vokal/tekst
David Šinigoj - kitara/glasba, aranžma
Dejan Brilj - bas kitara

Pridruženi člani pa:

Borut Maraž - kitara (tudi ustanovitveni član) na 1. albumu
Sergej Randjelović - bobni 1. album
Vili Žigon - bobni 2. album
David Morgan - bobni 3. album

Gostujočih članov pa je bilo precej. Mirko Vuksanovič (klaviature), Davor Klarič (klaviature), ...

Skupina se je ponovno sestala prav zaradi spominskega koncerta na danes že kultni Mostovni. Ob tej novici se je pojavilo vnovično zanimanje in nekaj dodatnih koncertov, tako da ni izključeno, da ne bi dokončali še tretje plošče.

Tokrat igrajo v zasedbi:

Ales Faganelj - vokal
David Šinigoj - kitara
Borut Maraž - kitara
Dejan Brilj - bas kitara
Sergej Randjelović - bobni

 

100G'S

Petčlanska skupina 100G'S obstaja od leta 2015 in prihaja iz Ilirske Bistrice. Člani, ki igrajo rock'n'roll in so aktivisti v MKNŽ,  prihajajo iz zasedb skupin Devastated, Acrid Sunday, Ajzak Joški in Viktor.

 

MOSTOVNA

Cesta IX. korpusa 99A

5250 Solkan

Slovenija

 

Poštni naslov:

p.p. 1

5001 Nova Gorica

 

Telefon: 05 3300 912

 

E-pošta: info@mostovna.com