Mostovna predstavlja

Analogue/Digital: Christian Kroupa, Nico, Roli

Analogue/Digital: Christian Kroupa, Nico, Roli

Zaključni večer letošnje sezone dogodkov Analogue/Digital na Mostovni. Tokratni glavni gost je Christian Kroupa. Prihaja iz slovenskega prostora, vendar sega tako njegov sloves, kot obseg njegovega dela daleč stran, v globalne razsežnosti. Kot drugi gost za mešalko se bo predstavil mlad in zelo talentiran artist iz sosednje Italije, Nico ter alfa-omega A/D serijalke, Roli

Christian Kroupa

Avtor odličnih glasbenih izdaj: od techna, housa, duba ter njihovih raznih eksperimentalnih različic. Trenutno tudi vodja glasbene oddaje Flash Forward na ljubljanskem Radio Študent. V njegov bogat življenjepis je poleg vsega drugega vpisana tudi udeležba na Red Bull Music Academy v Tokiu, leta 2014. Kmalu zatem je sledila njegova izdaja z odličnim remixom Alex Smoke-a na legendarni založbi R&S Records, pod psevdonimom Alleged Witches. V bližnji prihodnosti je na njegovem programu izdaja EP-ja pri bratski založbi R&S-a, Meda Fury. Sledi izdaja enega izmed njegovih komadov (One Skilled In The Black Arts), kateri se je pojavil v Fabric mix-u 90 (Scuba). Nastopil je na Sonar festivalu u Barceloni, na prvem gostovanju Boiler Room-a v Sloveniji. Izdaja pri založbah kot so Vakum Records, Soundhitectures, low income $quad, Farbwechsel... Mlad, uspešen in talentiran artist, za katerega lahko zatrdimo, da je šele na začetku uspešne kariere, v samem vrhu sveta elektronske glasbe. Nezamudljiv in neponovljiv nastop Mostovni, katerega vsekakor priporočamo.

 

Nico

Nadobuden mlad artist iz Latisane, sosednje province Friuli Venezia Giulia (Italija). Nico se bo na Mostovni, kakor tudi v Sloveniji predstavil prvič. Iz njegove uverture večera je vsekakor pričakovati sveži deep in minimal val zvoka, katerega je na našem koncu trenutno malo težje oziroma redkeje ujeti in mu prisluhniti. Član lokalnih projektov FRIENDLY FIRE in Why Not?, s katerima skupaj s kolegi organizirajo dogodke čez celotno območje province. Več o njem v živo, že na samem začetku večera.

 

Roli

Idejni avtor, fizikalni in glasbeni vodja A/D-ja. Brand, s katerim že lep čas orje ledino in bije trdo bitko same predstavitve, bolj ali manj alternativnega elektronskega zvoka na goriškem. Marsikomu domač in poznan, drugim popoln tujec. Aktivno nastopa po Sloveniji, Italiji, BiH in na Hrvaškem, kjer je med drugim nastopil na lanskoletnem zloglasnem Dimensions festivalu, na katerega se kot gost vrača tudi letos. Njegov značilen zvok in stil, katerega bi lahko po domače opredelili kot pričakujte nepričakovano. Njegov glasbeni razpon obsega vse od surovejšega zvoka in trših ritmov, kakor tudi milejših melodij, techna, housa pa do electra in nazaj.

 

MOSTOVNA

Cesta IX. korpusa 99A

5250 Solkan

Slovenija

 

Poštni naslov:

p.p. 1

5001 Nova Gorica

 

Telefon: 05 3300 912

 

E-pošta: info@mostovna.com