Kud Krea predstavlja

Anatomija lutke (delavnica)

Anatomija lutke (delavnica)

"Prijave na delavnice so zaključene, ni več prostih mest."

Mestna občina Nova Gorica v letošnjem letu obeležuje Lutkovno leto v spomin na pionirja slovenskega lutkarstva, v Solkanu rojenega Milana Klemenčiča. V društvu KREA smo 140. obletnico Klemenčičevega rojstva v preteklem letu obeležili z istoimensko lutkovno delavnico v Galeriji TiR z naslovom ANATOMIJA LUTKE, kjer je 10 udeležencev izdelovalo MARIONETE NA ŽICI. Zaradi velikega zanimanja za lutkovno umetnost bomo novembra organizirali likovno-lutkovne delavnice na katerih se bodo udeleženci seznanili z izdelavo lutk najbolj priljubljenih lutkovnih tehnik. Pod mentorstvom Mojce Valič, diplomirane scenografinje in ljubiteljice lutkarske umetnosti, bodo udeleženci tako izdelali ploske lutke, ročne lutke, lutke na palici ter marionete na žici.

Izvedba delavnic je finančno omogočila Mestna občina Nova Gorica
- Delavnice so namenjene mladim od 15. leta dalje in odraslim. Udeležba je brezplačna ob predhodni prijavi.
- Prijave na celoten sklop delavnic ali posamezen izbrani program (in morebitna dodatna vprašanja) sprejemamo do ponedeljka, 7. 11. 2016 na elektronskem naslovu kud.krea@gmail.com oz. do zapolnitve mest in sicer do petka, 11. 11. 2016, za ročne lutke, do petka, 18. 11. 2016, za lutke na palici ter do petka, 25. 11. 2016, za marionete na žici.

Material za delavnice zagotovijo organizatorji. S seboj prinesite svinčnik oz. pisalo, škarje in nož za karton oz. papir ter rezervne nožke in primerna zaščitna oblačila.

3. delavnica - marionete na žici

DATUM: 28. IN 29. NOVEMBER TER 1. DECEMBER 2016 // URA: 16.30 – 20.30
LOKACIJA: GALERIJA TIR - KC MOSTOVNA, CESTA IX. KORPUSA 99A

Kraljica lutkovnega gledališča je še vedno marioneta. Izdelana je kot celotna figura z gibljivimi sklepi, ki omogočajo premike podobne živim bitjem. Lutko vodimo od zgoraj navzdol preko niti, pritrjenih na posebni usmernik – vago ali križ. Namesto niti lahko uporabimo kot glavno vodilo žico, ki omogoča lažje, bolj neposredno obvladovanje lutke, kar tudi olajša samo animacijo lutke.

POTEK DELA:
PONEDELJEK, 28. 11. - GLAVNE ZNAČILNOSTI MARIONETE NA ŽICI
TER PRAKTIČNI DEL OD IDEJE DO LUTKE; SKICA, NAČRTOVANJE LUTKE
TOREK, 29. 11. - IZDELAVA LUTKE
ČETRTEK, 1. 12. - ZAKLJUČNA DELA IN ANIMACIJA LUTKE

 

MOSTOVNA

Cesta IX. korpusa 99A

5250 Solkan

Slovenija

 

Poštni naslov:

p.p. 1

5001 Nova Gorica

 

Telefon: 05 3300 912

 

E-pošta: info@mostovna.com