Kulturno umetniški klub 13. brat & Moonlee Records

GO Moonlee! Fest 2016

GO Moonlee! Fest 2016

Leto je naokoli in Mr. Moonlee v Novo Gorico ponovno pripelje svoj glasbeni cirkus!

Žen

Zagrebška avdio-vizualna all-girl senzacija Žen, katere začetki segajo v leto 2009, slovi kot koncertna atrakcija, ki te popelje na barvito popotovanje s postanki na postajah psihadelije, post-rocka, indie rocka in shoegaza!

Žen s svojimi intrigantno prepletenimi inštrumentalnimi in vokalnimi aranžmaji, v povezavi s projekcijami tvori zaokroženo celoto, ki ne skriva svojih pop senzibilnosti in zveni skrajno sveže in dostopno, navkljub podtalni kompleksnosti njenih sestavnih delov. Žen so lansko jesen izdale svoj drugi album "Jantar"za dunajsko queer-feministično založbo Unrecords in francosko Vox Project, ki žanje odlične odzive. Hkrati pa punce s koncerti po Balkanu in srednji Evropi počasi, a vztrajno širijo krog zvestih fanov.

 

Damir Avdić

Bosanski psiho, znan pod pravim imenom in priimkom Damir Avdić, je vse v eni osebi. Pevec, kitarist, pesnik, bend, kantavtor oziroma anti-kantavtor, igralec, pisec, mislec. Ni človek z bombo, ampak človek s kitaro. Umetnik besede in mojster težkih zamaščenih rifov »stare šole« je v debelih desetih letih izstrelil šest albumov in objavil pet romanov, stopil na gledališke deske, spisal in posnel glasbo za filme, vendar njegov osrednji medij ostaja koncertni oder. Z golega podija in obsijan s snopom bele svetlobe strelja strupene kitarske rafale ter brez dlake na jeziku in brez milosti sika in razgalja igro življenja. Je pronicljiv opazovalec in še bolj udaren pripovedovalec. Ne zmanjka mu vsebine, ker življenje, absurdi, ljubezen, planke, zvestoba, strahovi, samozavest in paranoje pišejo njegove neposredne in nepotvorjene, surove in boleče pesmi, ki ne udarijo le naravnost v jedro problema/ov, ampak osmišljajo šizofrenijo časa in avtodestruktivnost človeštva

 

Werefox

Werefox nikakor niso novinci na slovenski glasbeni sceni. Prav vsak izmed članov je glasbeno podkovan z izkušnjami iz drugih glasbenih kreacij, ki med drugim zajemajo projekte Psycho-Path, Kleemar, Lollobrigada in še bi lahko naštemali. Melanija Fabčič – Meleé, Sašo Benko – Bekko, David Halb in Manuel Hahn so končno združili moči in iz svojih inštrumentov pod novim psevdonimom izdali enako imenovani studijski prvenec, ki jih je zasidral kot markantnejše protagoniste slovenske glasbene alternativne scene, pri čemer so vsekakor pomagali tudi stilsko dovršeni videospoti za mnoge izmed njihovih pesmi. Rokerji so se za drugi album »Das Lied Der Maschinen« povezali z založbo Monlee Records, se zdaj usmerjajo v konceptualne vode  z bogatimi aranžmaji, glasbeno raznolikostjo in dinamiko. 

 

Iamdisease

Primorski hardkorovci Iamdisease so vse prej kot novinci na domači glasbeni sceni, saj so se kalili v zasedbah kot so Man In The Shadow, Low Punch, The Hoax Problem, Elodea, Kennyball Smith in A Murder Theory. Iz tako raznolikega nabora bendovskih izkušenj so Iamdisease izoblikovali svojo lastno mešanico mračnega in udarnega hardcore zvoka, ki se pogosto sprehodi v metal, crust in sludge vode, vse skupaj pa so dodatno začinili z besedili, ki tematizirajo temnejšo stran človeške narave in negativne pojave današnje informacijske družbe. Na koncertu se tako nadejamo dobre doze natančno odmerjenih ritmov in bas linij, hrupnih in mračnih kitarskih rifov z disonantnimi melodičnih prehodov ter grobega, besnečega vokalnega izraza, ki skuša ujeti trenutne občutke jeze in jih prevesti v angažirano nadiranje poslušalstva.

 

MOSTOVNA

Cesta IX. korpusa 99A

5250 Solkan

Slovenija

 

Poštni naslov:

p.p. 1

5001 Nova Gorica

 

Telefon: 05 3300 912

 

E-pošta: info@mostovna.com