Mostovna predstavlja

Filmska druženja: Poker

Filmska druženja: Poker

Pred projekcijo filma bo spregovoril Robert Kuret, publicist, član RKHV (redakcije za kulturo in humanistične vede) na Radiu Študent.

Filmska druženja prinašajo na veliko platno Galerije TiR projekcije izbranih filmov v želji po individualni in skupinski refleksiji na izbrano temo. Tokrat bodo rdeča nit filmskih projekcij filmi na robu. Rób kot skrajni, zunanji del česa, bodisi filmskega kanona ali filmskega formata ali kot mesto, kjer se spremeni nagib nagnjenega sveta, kjer se naša percepcija, kaj je zgoraj in kaj je spodaj, kaj je dobro in kaj je slabo, spremeni in premeša in kategorija sama postane brezpredmetna. Marginalij se bomo dotaknili s šundom, s spregledanimi bizarnimi biseri, s skoraj nepoznanimi znanstvenofantastičnimi filmi. V našem tretjem filmskem ciklu ne bomo obšli niti slovenskega filma.

Pri projekcijah nam bodo svojo interpretacijo oziroma pogled na posamezen film, kader, dogodek ali le trenutek znotraj tega kot vedno predstavili zanimivi gostje. Obiskala nas bo zdaj že naša zvezda stalnica, Mitja Reichenberg, družbo v gosteh pa mu bodo delali še: Jan Mozetič, režiser, ter filmski navdušenci in raznovrstni misleci: Gregor Vuga, Janez Strehovec, Aleš Blatnik in Robert Kuret.

Ker je filme najbolje gledati v dobri družbi, vabimo tebe in tvoje prijatelje, da se nam pridružite ob sredah, med 15. februarjem in 22. marcem 2017 ob 19. uri v Galeriji TiR na Mostovni. Projekciji in predavanju oz. vodeni debati bo sledilo neformalno druženje in kramljanje o filmu in drugih (ob)robnih življenjskih vprašanjih.

Poker

Poker je slovenski Šund. Je ponesrečen eksperiment in najboljši slovenski film. Ali pa vsaj najbolj drzen. Miks filozofskih debat, čebrov krvi, moralnih vprašanj, nesmiselnega, skoraj stripovskega nasilja, retorično blestečih predrkavanj in moške impotence. Boruta pusti ženska in tako se začne njegova agonična pot, na kateri ne govori veliko, kjer prizanese malokomu in ki ga pripelje do usodne partije pokra. Ljudje, ki so utrpeli strelne rane, se še niso tako rafinirano artikulirali. Kdor živi od meča, bo od meča pokončan.

Poker je stalno na robu. Na robu verjetnega. Na robu sprejemljivega. Na robu komičnega. Bog je en velik hazarder. Slovenija je ena lepa pizdarija. In Poker je tako napet, da bi ga bilo nemogoče parodirati.

 

MOSTOVNA

Cesta IX. korpusa 99A

5250 Solkan

Slovenija

 

Poštni naslov:

p.p. 1

5001 Nova Gorica

 

Telefon: 05 3300 912

 

E-pošta: info@mostovna.com