Mostovna predstavlja

Mineštra izmenjav

Mineštra izmenjav

▲ Podružnica vam bo za te praznike skuhala eno mineštro in vam z njo postregla 28. decembra na Mostovni. Mineštra po tem receptu: Zelemenjava, Izmenjava oblek, Knjiga za knjigo, mini #BIZAR - Izmenjava zablodelih daril + praznično presenečenje! Na okrogli mizi ob 17.30 se bomo pogovarjalo o tem zakaj imamo radi domačo mineštro in zakaj ne rabimo Mekdonaldsa.

ZELEMENJAVA 
Cilj Zelemenjave je izmenjava vrtnih presežkov, spodbujanje solidarnosti med sokrajani in zmanjševanje količine pridelkov z vrta, ki končajo na kompostniku. Na Zelemenjavi lahko izmenjate odvečna semena, sadike, plodove, domače marmelade, vloženo zelenjavo, domače čaje, zelišča, vrtnarske knjige, recepte, gobe, orehe, kostanj ipd. Zelemenjava vabi vse brez izjeme: vrtnarske guruje in popolne začetnike, mlade in stare, take z enim samim lončkom na balkonu in tiste s kilometrsko njivo. Pridružite se nam s polnimi žepi dobre volje, veseli pa bomo tudi vsake slaščice iz domače pečice. 
Kako menjamo? Več na http://www.zelemenjava.si/pogoji-uporabe

KNJIGA ZA KNJIGO
Če tudi pri vas doma poleg zelenjave in sadja rastejo knjižne police, na katerih se prašijo knjige, ki jih ne potrebujete več, jih prinesite v našo »Knjigarno brez dnarja«, kjer jih boste lahko zamenjali za druge. Princip je podoben kot pri Zelemenjavi načeloma menjamo knjigo za knjigo oz. kot boste določili menjajoči. V poštev pride vse: leposlovje in strokovna literatura vključno z učbeniki, otroške knjige, knjige v tujih jezikih, revije… Več ko boste prinesli knjig, med več naslovi bomo lahko izbirali!

IZMENJAVA OBLAČIL 
Izmenjava poteka po načelu blagovne izmenjave »Prinesi X - odnesi X«. To pomeni, da lahko vsak posameznik prinese poljubno število oblačil, ki se jih je naveličal iz različnih razlogov, jih odda našim prostovoljcem pri sprejemni mizi in s tem dobi pravico vzeti največ enako število poljubnih kosov, ki so jih prinesli drugi udeleženci, in sicer po načelu “fair play oz. poštene igre”. Ko predate oblačila prejmete listek, na katerem je zapisano koliko oblačil (kosov) ste predali, prav toliko jih potem lahko vzamete.
Oblačila (in ostali kosi) naj bodo oprana, čista in lepo ohranjena, čevlji pa v parih, skratka v takem stanju, kot bi jih želeli tudi sami nositi. Obrabljena, uničena, strgana in umazana oblačila, čevlje in ostale modne dodatke bomo zavrnili.

Mini_BIZAR | Izmenjava zablodelih daril #bizar
Po zgledu ljubljanskega Bizarja boste lahko na našem mini_bizarju izmenjevali darila, ki se bodo v teh prazničnih dneh (ali prazničnih dneh prejšnjih let) znašla pod vašo smrekico, pa niste povsem pravi naslov zanje. Bizarna, hecna, podvojena, neželena, nepotrebovana darila bodo bržkone našla mesto na pragu in v srcu nekoga drugega. Da nam bo #bizar vsem v še večje veselje, predlagamo, da ponujeno darilo opremite z njegovo zgodbo v enem ali dveh stavkih.
Na izmenjavi daril menjate svoja darila za druga, po načelu eno prineseš, eno odneseš. Menjave potekajo brez posrednega sredstva – denarja, darila pa naj ne bodo ovita.

ZAKAJ BI KUPOVALI, ČE LAHKO IZMENJAMO?

MOSTOVNA

Cesta IX. korpusa 99A

5250 Solkan

Slovenija

 

Poštni naslov:

p.p. 1

5001 Nova Gorica

 

Telefon: 05 3300 912

 

E-pošta: info@mostovna.com