Mostovna in Reload Events predstavljata

Reload

Reload

Gostovanje kolektiva Reload na Mostovni.

Damir Hoffman

Prekaljen DJ in organizator dogodkov, na sceni prisoten že več kot 15 let, ki z rednimi nastopi v Sloveniji, Italiji, Hrvaški, Bosni in vedno več tudi po ostalih evropskih državah, z izrednim občutkom za plesišče obnoreva klube in festivale in kljub dolgoletnemu stažu še vedno ne kaže znakov popuščanja, ravno nasprotno.

Svojo glasbeno pot prične leta 2002 s prvimi nastopi po hrvaški Istri in manjših slovenskih klubih. Že v začetku svoje kariere pri svojih 21 letih prične istočasno tudi z organizacijo prvih techno večerov z mednarodnimi gosti, ki so že s prva pritegnili pozornost publike iz Slovenije in sosednje Italije. Prvo prelomnico kot DJ in organizator doživi že zelo hitro, leta 2003 s projektom Castle Party v gradu Vipolže, kjer so pod okriljem njegove tedanje organizacije Atelje Party začela prihajati svetovna techno imena kot so Cristian Varela, Rino Cerrone, Deetron, Misjah in mnogi drugi, in kjer širši množici postane priljubljen s svojimi značilnimi closing seti. Zaradi vedno večjega obiska in posledično zaradi lokalnih pritiskov se leta 2005 zgodba Castle Party zaključi. V istem obdobju prične z intenzivnimi DJ nastopi širom Slovenije in v sosednjih državah, med katere velja omeniti klube in festivale kot so Ambasada Gavioli, Lipa, Bugatti, Cream, Flex klub (Dunaj), Suburbia klub (Udine), Fun Academy (Rijeka), Rabac Summer Festival (Rabac), Music Hall (Banja Luka) ... in mnogi drugi.

Po obdobju konstatnih DJ nastopov se vrne k organizaciji dogodkov, tokrat z jasno vizijo, in tako leta 2006 ustanovi Pulse Festival in leta 2007 Reload Events v Marco Polo klubu. Tako Pulse Festival kot Reload Events so danes med najbolj prepoznavnimi dogodki ne samo v Sloveniji, temveč na širšem območju. Reload Events dogodki so pravzaprav odgovorni za sprožitev novega vala techna na Slovenskem, kar potrjuje dejstvo, da so headlinerji zadnjega desetletja, kot so Joseph Capriati, Sam Paganini, Matador, Alan Fitzpatrick, Ilario Alicante, Paul Ritch in mnogi drugi prvič nastopili na slovenskem prostoru prav na Reload Events.

Leta 2011, ko svoje dogodke pripelje do vrhunca, se ponovno osredotoči na svojo lastno kariero in tako med letoma 2011 in 2013 naniza svoje prve tri avtorske izdaje na legendarni založbi MB Elektronics, katere lastnik je techno veteran Marco Bailey in ravno prvi komad z naslovom Break Point se uvrsti na Beatport top 100 lestvico. Sledil je še EP v sodelovanju s italijanskim DJjem in producentom Johnny Kaosom, ki je bil izdan na založbi Night Light. Z razcvetom svojih dogodkov in avtorskimi izdajami v tem istem obdobju doživi ponovno večjo prelomnico, kar mu prinese pomembne nastope po številnih klubih doma in v tujini in z enakim tempom nadaljuje vse do danes.

SOUNDCLOUD

 

Matteo Puntar

Matteo Puntar, DJ in producent, ki zadnje čase vedno bolj intenzivno napada sceno z avtorskimi izdajami in si utrjuje status DJja preko rednih nastopov na dogodkih Reload Events. Svojo DJ kariero prične pri rosnih 13 letih, ko se spozna s house glasbo, kasneje pa se zbliža z underground zvokom, najprej kot obiskovalec in kasneje kot DJ. Leta 2014 naredi pomemben korak za svojo kariero z vpisom v tečaj produckije elektronske glasbe v Milanu, kjer spozna osnove Abbleton-a. Decembra 2015 izda svoj prvi EP pri ukrajinski založbi Chemical Beats, ki kasneje izda remix komada ''Industrial Machine'', katerega avtor je Mark Hoffman.

Leta 2016, po enem letu nastopanja po after- in pre- partyjih, postane uradno rezident organizacije Reload Events, kar mu prinese širšo prepoznavnost kot DJ in kjer dobi priložnost nastopati z izvajalci kot so Umek, Ilario Alicante, Monika Kruse, Paul Ritch in mnogi drugi.

Leto 2017 mu prinaša nove avtorske izdaje, in sicer aprila letos izda komad ''Raving Queen'' skupaj z Reload Rezidentom Gabriele Volpijem na Reload records. V istem mesecu podpiše tudi svojo tretjo izdajo ''Trip To Paradise'' na priznani italjanski založbi Natura Viva Black.

SOUNDCLOUD

 

Erik Gross

Erik Gross je Tech-House/Techno DJ iz Nove Gorice. Kmalu potem, ko se je v srednji šoli navdušil nad techno glasbo, je začel delati kot promotor za Reload Events, kjer je skozi leta spoznal različne DJje iz domače in tuje scene, kot so naprimer Umek, Joseph Capriati, Sam Paganini, Nicole Moudaber itd. Njihova glasba ga je inspirirala in ga pripravila do tega, da se je s tem začel ukvarjati tudi sam. Prva resnejša priložnost se mu je ponudila pred letom dni pod okriljem WND records, kjer se je prvič predstavil pred širšo množico in s tem imel možnost deliti oder s Kristino Lalic in Paolom Barbatom.

SOUNDCLOUD

MIXCLOUD

 

Gabriele Volpi

SOUNDCLOUD

 

MOSTOVNA

Cesta IX. korpusa 99A

5250 Solkan

Slovenija

 

Poštni naslov:

p.p. 1

5001 Nova Gorica

 

Telefon: 05 3300 912

 

E-pošta: info@mostovna.com