Mostovna

Booze & Glory, The Mor(R)ons

Booze & Glory, The Mor(R)ons

Oi, street punk, punk'n'roll, punk rock, hardcore in še veliko singalongov nas čaka v natrpanem poletnem urniku...Booze & Glory niso novinci na sceni, prav tako ne bo to njihov prvi obisk Slovenije, saj so poleg prestolnice in zasavskega konca pretresli tudi nekajkrat oder največjega slovenskega festivala Punk Rock Holiday v Tolminu, kjer so spletli prijateljstva in različna sodelovanja. Premierno se bodo predstavili na odru Mostovne v četrtek, 4. julija 2024, kjer bodo nadaljevali praznovanje desete obletnice albuma "As Bold As Brass". Oder bodo skupaj zatresli z domačo kranjsko zasedbo The Mor(R)ons, ki bo v juniju izdala nov album "Well Kept Secret".

BOOZE & GLORY

oi/street/punk, UK
 
Skupina je bila ustanovljena leta 2009 v zahodnem delu Londona, kjer domuje nogometna ekipa West Ham. Člani skupine so izjemni podporniki tega premierligaškega kluba, da so nekaj pesmi namenili prav temu legendarnemu klubu. Klub jim je v zahvalu vgraviral ime skupine na pločnik pred samim stadionom kluba.
Kaj hitro je skupina pričela koncertirati po Londonu, nekaj mesecev kasneje pa po celi Veliki Britaniji. Po nekaj izdanih albumih je skupina postala prepoznavna tudi drugod po svetu in sicer so jih prepoznali po zvrsti Street Punka.

 

The Mor(R)ons

melodičen punk rock, Kranj, SI
 
The Mor(R)ons so hiter in udaren punkrock četverec iz Kranja. Rojeni 10 let prepozno (razen tanovega basista, on 20, hehe), da bi na polno surfali valove skatepunka v 90ih tako na polno padajo z deske vsakega novega vala in furajo to, kar najbolje vedo in znajo. V dveh desetletjih so preigrali odre širom Slovenije in del Evrope, v preteklosti pa so si jih delili z bendi kot so Nofx, Mad Caddies, Useless ID, Ten Foot Pole, Atlas Losing Grip, Hog Hoggidy Hog, Bad Cop/Bad Cop itd. Izdali so štiri dolgometražne plošče, zadnja, „Well Kept Secret“ izzide/je izšla 2. junija letos – vse v samozaložbi, saj bend ostaja zvest DIY principu. Kar se je še posebej manifestiralo pri zadnjem albumu, saj je bil celoten proces, od predprodukcije do končnega rezultata povsem v rokah benda samega. Nastala je malce bolj surova, malce bolj osebna in morda malenkost bolj odrasla plošča, ki pa vsekakor ne izpusti nobene priložnosti za bilokatere neumnosti.

 

MOSTOVNA

Cesta IX. korpusa 99A

5250 Solkan

Slovenija

 

Poštni naslov:

p.p. 1

5001 Nova Gorica

 

Telefon: 05 3300 912

 

E-pošta: info@mostovna.com