Mostovna predstavlja

Dickless Tracy / Glista / Dead Corcoras

Dickless Tracy / Glista / Dead Corcoras

Glista (Ljubljana)

Glista je iz jajčeca pokukala decembra 2015. Po skoraj točno letu ustvarjanja, dopolnjevanja postave in celo testnem nastopu sledi prvi koncert v polni zasedbi. Skupina do konca septembra 2017 beleži pestro koncertno obdobje z nastopi po večini aktualnih slovenskih alternativnih prizorišč in tudi nekaj festivalih. Po koncu poletne sezone je prišel čas za umik v zaklonišče in poliranje vratov ter lomljenje palčk v pripravi na snemanje prvega albuma. Proces nekoliko pretrese odhod bobnarja, vendar skupina dela naprej. Po daljšem iskanju se jim končno pridruži nov bobnar, kemija opravi svoje, delo steče dalje s tempom, močno nad pričakovanim, in tako postavijo datum povratka na april. Band sestavljajo člani skupin Panikk, Sober Assault, Dickless Tracy in Baka Yaro.

Glasbena superpozicija punka in metala, odraz širokega spektra vplivov old school hc-punk, crust, death-, thrash-, black metal skupin in nenazadnje tudi nekaj klasične glasbe ter kanček diska, je Glisto postavila na oder skupaj s predstavniki različnih žanrov, med drugim Ratos de Porao, Nula Osta, Bolesno Grinje, Extreme Smoke 57, Noctiferia, ...

Dead Corcoras (Novo mesto)

Skupina vas bo s svojo izvedbo crust/punk/grind zvrsti definitivno dvignila pokonci! Naj glasba spregovori svoje.

Dickless Tracy (Brežice)

Prvotno zasnovana kot stranski projekt skupina Dickless Tracy še vedno kuje naprej po 17 letih. Skupina je nastala avgusta 1997 v slovenskem mejnem mestu Brežice.

Zgodba o sami skupini ni nič navadnega - trio prijateljev, dva od njih sta brata, ki sta se nagnila k igranju hitrega in agresivnega sloga glasbe, sta se odločila, da bodo oblikovali grindcore band. Band je kmalu ujel zanimanje različnih podzemnih prizorišč po vsej državi, kar je povzročilo serijo koncertov po različnih klubih in kleteh. Z vsako novo pesmijo je prišel nov koncert in nova poznanstva, ki so bendu omogočila snemanje daljšega dema, ki se je sčasoma spremenil v samouvrščeni debitantski album The New Domination leta 2000. Do takrat se je skupina že preoblikovala v štiri člansko zasedbo, kasneje pa so se včasih pojavljali kot pet članska, občasno pa celo kot duo. Dickless Tracy je z vsakim novim koncertom, z vsako vajo in novim poznanim bendom s svežim zvokom prejemal vedno znova novo inspiracijo za nadaljnje ustvarjanje.

MOSTOVNA

Cesta IX. korpusa 99A

5250 Solkan

Slovenija

 

Poštni naslov:

p.p. 1

5001 Nova Gorica

 

Telefon: 05 3300 912

 

E-pošta: info@mostovna.com