Galerija Tir predstavlja

Gaja Lapajne Stanič: Metoda Loci - shranjevanje spominov

Razstava ilustracij, ki beležijo otroške spomine in jih Gaja Lapajne Stanič vstavlja v svojo miselno palačo, tako, da za zmeraj ostanejo nespremenjeni.

Razstava Metoda Loci - shranjevanje spominov je prostorska postavitev predmetov in ilustracij, ki beležijo otroške spomine. Princip tehnike Loci je v tem, da si subjekt v mislih oblikuje palačo. V prostor začne umeščati predmete in določati kraje. Podatke, ki jih v prostoru želi zabeležiti, pripiše določenemu objektu, ki se nahaja v miselni palači. Tako Gaja Lapajne Stanič ureja tudi svoje spomine otroštva. Miselna palača je prostor, v katerega vstopa le ona, vendar ga je tokrat prestavila v materialen svet tudi nam na ogled.

Gaja Lapajne Stanič

(2000, Piran) je absolventka Oblikovanja vizualnih komunikacij, smeri Ilustracija na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani. Leta 2022 se je študijsko izpopolnjevala na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Bratislavi v studiu Ilustracija in grafične tehnike. Razstavljala je v številnih skupinskih razstavah po Sloveniji.

 

MOSTOVNA

Cesta IX. korpusa 99A

5250 Solkan

Slovenija

 

Poštni naslov:

p.p. 1

5001 Nova Gorica

 

Telefon: 05 3300 912

 

E-pošta: info@mostovna.com