Galerija Tir

Grafična likovna delavnica z Miho Eričem: LINOREZ

Grafična likovna delavnica z Miho Eričem: LINOREZ

Grafična likovna delavnica pod mentorstvom priznanega akademskega umetnika Mihe Eriča bo sestavljena iz uvodnega teoretičnega in glavnega praktičnega dela.

Teoretični del bo zajemal zgodovino tiska, pomen razmnoževanja podobe, grafike kot obrti in umetnosti ter razvoj grafike v različnih obdobjih in posameznih kulturah.

Praktični del bo sestavljen iz neposredne predstavitve orodja in načina dela (preša, rezbarski nožki, barva, linolej, papir, valjček). Temu sledi idejna zasnova končnega grafičnega dela posameznega udeleženca delavnice, razvoj ideje in domišljije ter skica. Delavnica bo vključevala tudi neposredno izrezovanje v matrico linoleja in tiskanje pod grafično prešo na tiskarski grafični papir (možnost tiska na tekstil-majice), z zaključnim specifičnim podpisovanjem grafike.

Vsi boste na delavnicah prejeli, poleg individualnih korektur, tudi ves potreben material za izdelavo svoje grafike-več odtisov, ki jih potem lahko tudi odnesete domov skupaj z matrico. Vaš motiv se lahko tiska tudi na tekstil, v kolikor ga boste prinesli s sabo.

Delavnica je odprta za ljubitelje umetnosti, tako tiste s predznanjem kot tiste brez, ter je primerna za udeležence starejše od šest let.

MIHA ERIČ je akademski grafik, ilustrator in glasbenik. Je avtor številnih samostojnih in skupinskih likovnih razstav doma in v tujini ter prejemnik številnih nacionalnih in mednarodnih nagrad. Ustvarja v realistični tehniki, predvsem v grafiki (linorez in lesorez), v svojem delu upošteva izkušnje tako tradicionalne kot tudi sodobne prakse. Avtorja zanimajo drobne naključne sledi, v katerih vidi preprosto neposrednost nastajanja likovne kompozicijske raznolikosti in barvne impresije.


____________________________________________________________

Kotizacija za delavnico je 30 EUR/osebo 

Prijave sprejemamo na:

e-mail: info@salsaverde.art

SMS: 040133718

 

Število mest je omejeno.  

 

MOSTOVNA

Cesta IX. korpusa 99A

5250 Solkan

Slovenija

 

Poštni naslov:

p.p. 1

5001 Nova Gorica

 

Telefon: 05 3300 912

 

E-pošta: info@mostovna.com