Mostovna

Laibach [RAZPRODANO]

Laibach [RAZPRODANO]

LOVE IS STILL ALIVE... TUDI V VAŠI BLIŽINI Skupina Laibach zaključuje uspešno evropsko turnejo na domačih tleh

LAIBACH

Po štirih velikih 'Alamut' koncertih s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija v Ljubljani, Trstu, Frankfurtu in Zagrebu, ter po ekskluzivnem prvonovemberskem nastopu v berlinskem gledališču Maksim Gorki, je skupina Laibach, ki je pred kratkim prejela tudi Medaljo za zasluge Republike Slovenije, konec novembra zaključila tudi zadnji del svoje obširne evropske turneje 'Love is Still Alive' (Ljubezen je še vedno živa), ki bo skupno štela več kot 50 koncertov. V januarju in februarju najavlja še zadnjih nekaj koncertnih datumov po Sloveniji in na hrvaški Reki, med njimi tudi nastop v domačih Trbovljah in dodaten koncert v ljubljanski Šiški za vse zamudnike, ki tega programa še niso videli.
 
Ob aktualni turneji je pri angleški založbi Mute izšel EP (mini album) 'Love is Still Alive', ki je nekakšno 'skrito' nadaljevanje znanstvenofantastične črne filmske komedije 'Iron Sky - The Coming Race' (Jekleno nebo – Prihajajoča rasa), za katerega je Laibach izdelal glasbo in jo prav tako objavil na istoimenskem albumu. Film govori o uničenju planeta Zemlje in njenega satelita Lune, od koder morajo zadnji preživeli Zemljani, ki so še do nedavnega živeli na Luni, poiskati nov planet, primeren za življenje. Prvi del Laibachovega koncerta sledi njihovemu potovanju po našem sončnem sistemu, hkrati pa je to tudi zvočno potovanje po nekaterih bolj "vesoljskih" glasbenih žanrih zadnjih desetletij.
 
Poleg omenjenega materiala Laibach na tem koncertu predstavlja še skladbe iz albumov, ki so izšli v zadnjih nekaj letih: 'Laibach Revisited', 'Also sprach Zarathustra', 'Wir sind das Volk', 'Sketches of the Red Districts', 'Iron Sky – The Coming Race', ter seveda še nekaj drugih priboljškov, kot sta nedavno izdani skladbi 'The Future' (Bodočnost) in 'Engine of Survival' (Stroj preživetja).
Na turneji, ki se je začela dobro leto dni nazaj, je Laibach že drugič nastopil tudi v znameniti londonski dvorani O2 Shepherd's Bush Empire, kar je bil že njihov 37. koncert v Londonu. Recenzije nastopa so navdušujoče in ga že označujejo za 'najboljši koncert leta' (Ave Noctum).
 
 

 

Iz koncertnih recenzij

»Preprosto povedano, to je bil koncert leta...« (Ave Noctum)
 
»Kakšen rollercoaster! Tudi za Laibachov standard je bil ta koncert neobičajen in nenavaden, a tako zelo očarljiv in popolnoma briljanten.« (Audiovisual Ohlsen Overkill)
 
»To je Laibach v svoji najbolj iskreni in vznemirljivi obliki. (...) So najbolj zavajajoča skupina na Zemlji (ali celo v vesolju). Ravno ko se zaveš, kaj počnejo, ti potegnejo preprogo izpod nog.« (Freq)
 
»Koncert skupine Laibach je bil edinstveno doživetje, ki je zaradi izjemne uprizoritve, impresivnega glasbenega nastopa in intenzivnega vzdušja pustilo velik vtis.« (Rockmagazine)
 
»To je bila mojstrsko zasnovana celota, v kateri je Laibach pokazal obseg svojih sposobnosti v vseh pogledih. Vsem priporočam, da si ogledajo ta koncert.« (Dark Entries)
 
»To zvočno potovanje, ki ga spremlja osupljiva vizualna podoba, je doživetje, ki vas posrka v neraziskan svet in vas na koncu pusti zmedenega: Kaj se je pravkar zgodilo?« (Betreutes Proggen)
 
»Nepozaben spektakel svetlobe, glasbe in provokativnih besedil, izveden v značilnem brezkompromisnem slogu skupine.« (BNN Breaking)
 
»Koncert, nad katerim se ne bi pritoževali, tudi če bi trajal večno.« (Helly Cherry)
 
»Laibach ponovno opozarja, da je ljubezen največja sila v vesolju in da se je treba zanjo boriti z vsemi sredstvi in vsemu navkljub. In prva med enakimi, ki potrebuje našo brezpogojno ljubezen, je trpinčeni planet Zemlja, ki smo ga s pohlepom, vojnami in sovraštvom pripeljali na rob uničenja.« (Rockomotiva)

 

MOSTOVNA

Cesta IX. korpusa 99A

5250 Solkan

Slovenija

 

Poštni naslov:

p.p. 1

5001 Nova Gorica

 

Telefon: 05 3300 912

 

E-pošta: info@mostovna.com